Remízou venku se udrželi v popředí ČFL
Klub

Remízou venku se udrželi v popředí ČFL

Redakce

Boleslavští to neměli vůbec jednoduché proti Jabloneckým zoufale usilujícím o první podzimní výhru. Remíza však byla minimálním ziskem, který si nakonec připsali.

V boleslavské obraně nastoupil zkušený Tomáš Janíček z prvoligového kádru a byl o poznání výraznější posilou svého týmu, než v jablonecké středové řadě hrající Karel Piták protřelý tuzemskou i rakouskou nejvyšší soutěží. Utkání se hrálo na hřišti v Českém Dubu.

Úvodních deset minut se hrálo jen mezi vápny. První náznak nebezpečné jablonecké akce skončil Pitákovým ofsajdem. V 10. minutě kopal boleslavský Dudka roh bez efektu. Nebezpečněji pro jabloneckou branku vypadala Hadziresičova střela o pět minut později, ale minula těsně pravou tyč. Ve 20. minutě pálil Dudka z otočky do připraveného gólmana.
Až ve 21. minutě získali také Jablonečtí výhodu rohového kopu, ovšem brankáře Vorla nezaměstnali.
Boleslavští sice předváděli nápaditější a jistější kombinaci než soupeř, ale zcela bez koncovky. V té byli Jablonečtí efektivnější, i když až ve třetí třetině první půle. Ve 31. minutě po Hlouškově centru Pitákovu hlavičku z malého vápna brankář Vorel zázračně vytáhl nad břevno. Následoval roh a další jablonecká šance, tentokrát z hlavy Justa. Jistý gól z brankové čáry vyhlavičkoval obránce Horák. Obléhání Vorlovy branky vyneslo Jabloneckým tři rohy v řadě a ten třetí nekrytý Beneš hlavou usměrnil do boleslavské sítě - 1:0.

Ve druhém poločasu přeci jenom boleslavští fotbalisté stříleli častěji, než před přestávkou. Ščukovu tečovanou ránu v 50. minutě brankář Frydrych kryl. O tři minuty později sólo přes půlku hřiště zakončil Piták slabou ranou. V 55. minutě Hlouškovu přízemní střelu Vorel bez obtíží chytil. V 57. minutě Dolinajec šikovně obehrál Hubera u rohového praporku, ale se zakončením se ukvapil a brankáře nepřekvapil. V 59. minutě založil Ščuk akci po levé straně a Dolinajcův centr našel Hadziresiče samotného před jabloneckou brankou, kterou však boleslavský útočník netrefil.

V 68. minutě Dudka prošel přes dva bránící hráče, obhodil si i brankáře Frydrycha a napálil míč před opuštěnou branku, kde gólu zabránil Huber za cenu rohu. Ten rozehrál Dudka a v mumraji na brankovišti dorazil balon do sítě Svoboda. Bránící jablonecký hráč sice míč z branky vykopl, ale pomezní ho jasně viděl za brankovou čárou a o boleslavském vyrovnání skóre nebylo pochyb - 1:1.

V závěrečné čtvrthodince oba týmy usilovaly o vítězný gól, ale neuspěly. Útoky se střídaly na obou stranách. Pozorní brankáři už žádný gól nepustili.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel - Zbrožek, Mrvík, Janíček, Horák - Dolinajec (62. Tvaroha), Ščuk, Svoboda (88. Štěpánek), Dudka - Hadziresič (84. Borovička), Synek.

Sestava FK Baumit Jablonec"B": Frydrych - Uvíra, Patka, Beneš (46. Huber), Norek - Hovorka, Piták, Steiner, Hloušek (78. Paldus) - Rudolf, Just (59. Daníček).

Góly: 32. Beneš - 68. Svoboda

ŽK:Steiner - Svoboda

Rozhodčí: Tereba - Černý, Čížek

Diváků: 80

Fanshop banner