Duel týmů bez kanonýrských osobností
Klub

Duel týmů bez kanonýrských osobností

Redakce

Od utkání 9. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Teplice, které se hraje v neděli 19. září od 17 hodin, očekávají příznivci obou týmů probuzení střeleckých osobností. Z boleslavských a teplických hráčů na podzim zatím nikdo nedal více než dva góly.

Mladé Boleslavi zatím chybí skutečná kanonýrská osobnost. Na dosavadních jedenácti podzimních ligových gólech se podílelo devět hráčů: 2 - Ivo Táborský, 1 - Marek Kulič, Ludovic Sylvestre, Jan Chramosta, Tomáš Fabián, Václav Procházka, Adrian Rolko, Alexandre Noël Mendy a Kerem Bulut, jenž se navíc podílel na gólu ústeckého Jana Poláka do vlastní sítě.

Teplice jsou na tom podobně. Devět podzimních gólů nastřílelo šest hráčů a nikdo nedal více jak dva: 2 - Aidin Mahmutovič, David Kalivoda, Jakub Mareš, 1 - Libor Došek, Milan Matula, Pavel Verbíř.

Není vyloučené, že proti Teplicím pomůže Boleslavi devětadvacetiletý Radek Šírl, který v úterý 14. září podepsal dvouletou smlouvu s FK Mladá Boleslav po osmiletém působení v ruském FK Zenit Petrohrad, kterému pomohl k zisku Poháru UEFA i evropského Superpoháru. V ruské lize odehrál 168 utkání a dal 8 gólů, v české lize si dosud připsal 49 utkání a 4 góly, za českou reprezentaci nastoupil do 8 utkání. Z tohoto výčtu je zřejmé, že zkušenosti takového hráče se boleslavskému týmu budou hodit.

Stále nejistý je start zkušeného stopera Petra Johany, který si už čtvrtý týden léčí natažený stehenní sval. Po pečlivé rekonvalescenci již začal s tréninkem, ale do utkání devátého ligového kola s největší pravděpodobností ještě nezasáhne. Trenérovi Stannerovi určitě nebude k dispozici útočník Kerem Bulut, jenž odletěl do rodné Austrálie a vrátí se až v polovině října. Doma se připojil v reprezentačnímu výběru jednadvacetiletých a navíc si potřebuje administrativně zdokonalit pracovní vízum pro působení v Česku.
Mimo zápasové zatížení jsou stále dlouhodobí marodi Jan Kysela, Ondřej Zahustel a Tomáš Hrdlička, z nichž Kysela se Zahustelem již trénují.

Fanshop banner