Pěti góly sestřelili chomutovského nováčka
Klub

Pěti góly sestřelili chomutovského nováčka

Redakce

Předehrávka 17. kola ČFL ve středečním podmračeném odpoledni se boleslavským juniorům vydařila. Nováčka ČFL vyprovodili pěti góly, z nichž každý byl završením pohledné akce.

V prvním poločasu už ve 3. minutě Hadziresič připravil šanci Synkovi, ale ten skóre nezměnil. Chomutovští odpověděli za dvě minuty Šolarovou bombou, kterou sestřelil spoluhráče uvnitř boleslavského vápna a tak Šeda nemusel zasahovat. Ve 12. minutě Hadziresičovu ránu z dvaceti metrů gólman Zaťko vyrazil. Za dvě minuty po zmatcích v boleslavském vápně se chomutovský Smola ocitl sám před Šedou a nastřelil ho. V 17. minutě další Smolovu ránu vytlačil Šeda v horního růžku na roh, kterému se Boleslavští bez obtíží ubránili.
Ve 22. minutě po spolupráci Mrvíka s Dudkou zakončil útočnou akci z otočky Hadziresič technickou střelou do levé vingle - 1:0.

Po půlhodině hry Brunclík přistrčil míč Ščukovi, ten ho musel nejdříve protlačit přes beka a potom slabě vystřelil do brankáře.
V 35.minutě předvedli Boleslavští další gólově završenou akci. Z pravé strany nádherně centroval Zbrožek a z malého vápna do protipohybu brankáře úspěšně hlavičkoval Ščuk - 2:0.

Ve 40. minutě běžel Dudka zleva na branku, ovšem prováhal správný moment k přihrávce i zakončení a brankář Zaťko mu nakonec střelu zablokoval. Místo jasného třígólového vedení skončil první poločas jen těsně ve prospěch Boleslavi.
Po chomutovském trestném kopu od levé postranní čáry Hyneš hlavičkou uvolnil na brankovišti spoluhráče Doksanského a ten v ofsajdovém postavení hlavou k levé tyči překonal marně se natahujícího brankáře Šedu - 2:1.

Druhý poločas začali Boleslavští dobře, ale vedení nezvýšili. Naopak inkasovali vyrovnávací gól. Ve 47.minutě Brunclíkovu střelu vyrazil brankář na roh a po jeho rozehrání Ščuk hlavičkoval nad. V další akci Brunclík poslal do brejku Synka, ale jeho slabá střela brankáře nepřekvapila. V 51.minutě z nezištné Synkovy přihrávky vystřelil Ščuk, brankář míč vyrazil a Ščuk druhou ranou trefil opět strážce chomutovské branky. Za dvě minuty pálil z dálky Horák a gólman opět s velkými starostmi vyrazil.

V 62. minutě se poprvé ve druhém poločasu dostali Chomutovští na dostřel boleslavské branky a vyrovnali. Do dlouhého výkopu šel Smola velmi důrazně, přehrál stopera Mrvíka a podle vyběhnuvšího Šedy skóroval - 2:2.
V 68. minutě Šolarův centr proletěl brankovištěm, aniž ho zachytil někdo z boleslavských či chomutovských hráčů. V 72. minutě Dudka parádně uvolnil na půlce Hadziresiče, ale ten sólo neproměnil.

Až v 73. minutě měnili skóre opět Boleslavští. Zbrožek založil akci podle pravé lajny, Ščuk hlavou prodloužil na rozběhnutého Hadzirešiče, který přihrál Brunclíkovi a jeho dobře mířená střela zapadla k levé tyči - 3:2.
V 83. minutě Tvaroha perfektní kolmicí uvolnil Dudku a ten nekompromisně prostřelil Zaťka - 4:2. Za tři minuty Ščuk hlavou poslal do šance Synka a ten mazácky přeloboval bezmocného chomutovského brankáře - 5:2.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Šeda - Zbrožek, Mrvík, Borovička, Horák - Brunclík, Svoboda (86. KOzma), Ščuk, Dudka (83. Dolinajec) - Hadziresič (75. Tvaroha), Synek.

Sestava FC Chomutov: Zaťko - Vait, Hyneš, Strouhal, Bartoš - Peterka (83.Hranička), Doksanský (86. Karrmann), Sigmund, Šolar - Procházka (66. Horna), Smolar.

Góly: 22. Hadziresič, 35. Ščuk, 73. Brunclík, 83. Dudka, 86. Synek - 45. Doksanský, 62. Smola

ŽK: Doksanský, Šolar

Rozhodčí: Berka - Henych, Kučka

Diváků: 150

Fanshop banner