Prezident Dufek věří v Šírlův návrat do reprezentace
Klub

Prezident Dufek věří v Šírlův návrat do reprezentace

Redakce

Do Mladé Boleslavi v osobě Radka Šírla přišel fotbalista ověnčený evropskými klubovými úspěchy a s reprezentačními zkušenostmi. Jeho dosavadní zaměstnavatel FK Zenit Petrohrad v současnosti vede ruskou Premier ligu a patří dlouhodobě k předním ruským klubům.

Fotbalový manažer Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest Group potvrdil, že při Šírlově návratu do Česka byla ve hře i Sparta Praha. „Ale po několika jednáních s Mladou Boleslaví už jsme další pražské či české kluby nekontaktovali. Pro Radka Šírla jsme nedávno zvažovali přestup do Neapole, ale hráč preferoval setrvání v Petrohradu nebo návrat domů," prozradil Viktor Kolář a dodal, že je dobře pro český fotbal, když se hráč Šírlovy úrovně vrací. „Při petrohradském působení byl vedený top trenéry a i tím by měl Mladé Boleslavi přinést očekávané zkušenosti," dodal Viktor Kolář.

„Je opravdu důležité, když hráči s takovými úspěchy, jakých dosáhl Radek Šírl, se vrací do Česka. Osobně věřím, že se vrátí i do českého národního týmu," poznamenal prezident boleslavského fotbalu Josef Dufek.

Generální ředitel FK Mladá Boleslav Jaromír Šeterle využil setkání s novináři při příležitosti představování Radka Šírla ke shrnutí letních události v hráčském kádru. Zdůraznil velkou budoucnost makedonského stopera Vladimira Dimitrovského, připomněl angažování černohorského středopolaře Ivana Deliče a australského útočníka Kerema Buluta. Oznámil, že makedonský útočník Goce Toleski je momentálně v Mladé Boleslavi na testech a o jeho působení v klubu se rozhodne do týdne.

„S Ludovicem Sylvestrem jsme opakovaně jednali o prodloužení smlouvy, ale neúspěšně, protože hráč preferoval angažmá u nováčka anglické Premier League Blackpool FC, kam odešel deset měsíců před vypršením smlouvy s FK Mladá Boleslav," popsal Šeterle nejsledovanější odchod hráče z boleslavských služeb.
„Odchody ani příchody nebyly realizovány náhodně,"
řekl Jaromír Šeterle a dodal, že zářijová prodloužení kontraktů s Václavem Procházkou, Lukášem Opielou a Adrianem Rolkem zapadají do pečlivě zvažované kádrové strategie boleslavského klubu.

Fanshop banner