Šírl z Petrohradu přestoupil do Mladé Boleslavi
Klub

Šírl z Petrohradu přestoupil do Mladé Boleslavi

Redakce

Devětadvacetiletý Radek Šírl podepsal v úterý 14. září 2010 dvouletou smlouvu s FK Mladá Boleslav. „Je to důležitý hráč pro budoucnost boleslavského klubu," řekl prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.

Představitelé boleslavského fotbalu novou posilu představili na úterní mimořádné tiskové konferenci v areálu mladoboleslavského klubu. Radek Šírl bude nastupovat v dresu s číslem 25. Hned si ho před novináři zkusil. „Myslím, že mi bude dobře," komentoval s úsměvem nezbytný úkon před fotografy a kameramany.

Proč jste si vybral právě Mladou Boleslav?

„Zájem z Mladé Boleslavi byl dlouhodobější a když jsem za posledních osm měsíců v Petrohradu nic nenahrál, rozhodnutí bylo jasné, že se vrátím do Česka a konkrétně se domluvím s Boleslaví. Líbí se mi tady, znám některé kluky, mám v Boleslavi kamarády. O přestupu do Boleslavi jsem se bavil především s Miroslavem Millerem, se kterým jsem začínal v Rudné a známe se spolu od malička."

Odrazoval vás někdo od návratu do české ligy?

„Nikdo mě neodrazoval a mám velkou chuť hrát a něco s Mladou Boleslaví dokázat."

Jak jste na tom zdravotně?

„Zdravotně jsem naprosto v pořádku, absolvoval jsem bez úlev kompletní přípravu s prvním petrohradským týmem, jenom mně chybí momentálně herní praxe a tak možná chvilku potrvá, než se dostanu do zápasového rytmu. Věřím, že to nebude trvat dlouho."

Jak jste se s Petrohradem rozloučil?

„Prožil jsem v Petrohradu krásné roky po fotbalové i životní stránce. Rozloučili se se mnou krásně fanoušci i spoluhráči po skončení mistrovského utkání s Tomskem. Až mě to dojalo."

Nastoupíte v boleslavském dresu už proti Teplicím?

„To nezáleží jen na mně, ale na domluvě s trenérem, zda budu připraven nastoupit už proti Teplicím."

Radek Šírl začal s fotbalem v Rudné u Prahy, ale už v žákovském věku přešel do pražského klubu Admira/Slavoj a v dorostu hrál za Bohemians. V červenci 2001 za něho Sparta Praha zaplatila 6,5 milionu korun, ale nadále kopal v dresu Bohemians. V české lize odehrál 49 zápasů a nastřílel 4 góly.
Roku 2001 byl členem reprezentační dvacítky, která na MS v Argentině došla do čtvrtfinále. V prosinci 2002 přestoupil do FK Zenit Petrohrad na popud tehdejšího petrohradského trenéra Vlastimila Petržely. Na rozdíl od Petržely tam vydržel téměř osm let a v petrohradském dresu odehrál 168 utkání ruské Premier lize, v nichž dal 8 gólů. S FK Zenit Petrohrad slavil vítězství v Poháru UEFA a evropském Superpoháru. Za českou seniorskou reprezentaci odehrál 8 utkání.

Fanshop banner