Ubránili bod a v závěru sahali po třech
Klub

Ubránili bod a v závěru sahali po třech

Redakce

Pro předposlední Boleslav, jejíž dorostenci předvedli organizovanou hru podpořenou bojovností, byl bod získaný na hřišti druhého Hradce Králové cenný.

Od první minuty byli Hradečtí aktivní. V 9. minutě hradecký útočník přehrál M.Šťastného, který však vzápětí své zaváhání napravil a zamezil přihrávce před branku. V 15. minutě brankář Luksík vytáhl ze šibenice bombu vystřelenou z dvaceti metrů. Ve 27. minutě opět tvrdá rána z dálky, kterou Luksík vyrazil před sebe a naštěstí zvládl i dorážku.
Ve 34. minutě konečně zahrozili i Boleslavští. Po Hošťálkově centru přehlavičkoval Privara brankáře a z lajny opuštěné branky vykopával jistý gól hradecký bek.
Ve 38. minutě zlikvidoval Luksík nebezpečný útok soupeře vyražením míče do rohu.

Hned po přestávce byl nejzaměstnanějším hráčem boleslavský brankář Luksík. Dvakrát hasil nebezpečí odvážnými pády pod nohy hradeckých útočníků.
V 65. minutě zle dotírali Hradečtí na boleslavskou branku. Luksík odvracel roh na další podobnou standardní situaci. Po druhém rohu však vyrazili Boleslavští do brejku a v jeho závěru byla přihrávka Mižičovi do šance příliš dlouhá. V 78. minutě postupoval na hradeckou branku Tvrdý a když se před trestným územím snažil přihrát lépe postavenému Privarovi, bránící protihráč boleslavský útok zastavil.
V 88. minutě propásla Boleslav největší gólovou příležitost zápasu. Mižičův přetažený trestný kop vrátil před branku M.Šťastný a v jasné šanci Láncz minul branku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Luksík - Tvrdý, M.Šťastný, Hošťálek, Láncz - Dragoun (90. Klain), Mižič, Sedláček, Honc (90. Fiksel) - Dufek, Privara (90. D.Šťastný).

Rozhodčí: Lerch - Novotný, Martínek

Fanshop banner