Na Hané vydřeli remízu
Klub

Na Hané vydřeli remízu

Redakce

Utkání o druhé místo v Gambrinus lize skončilo bez gólů. Blízko mu byl Táborský, který trefil v prvním poločasu tyč. Olomoučtí si však vypracovali více šancí, ale neproměnili ani jednu. Uhájili svoji podzimní neporazitelnost i druhé místo. Boleslav zůstala čtvrtá.

Boleslavi chyběli kvůli zranění Johana, Hrdlička, Kysela, Zahustel. Scházel také útočník Bulut, který odletěl do Austrálie plnit reprezentační povinnosti a zároveň napravit nejasnosti kolem víz. A tak s mužstvem do Olomouce odjel osmnáctiletý Marek Volf a v závěru utkání si odbyl premiéru v Gambrinus lize.

První poločas začali Olomoučtí útočně, čili podle očekávání. Boleslavští se na dostřel soupeřovy branky dostali až v 9. minutě. Kalinovu slabou ránu Drobisz chytil. Rušněji však bylo před Millerem. Boleslavský brankář si poradil se střelami Hubníka, jiné útoky odvrátili Rolko a Dimitrovski, olomoucký kapitán Škerle mířil mimo.
Ve 21. minutě získala Boleslav první roh. Rozehrál ho Opiela, jeho oblouček od branky Olomoučtí odvrátili jen k Táborskému a ten levačkou ze dvaceti metrů nastřelil pravou tyč Drobiszovy branky.
Když se zdálo, že Boleslavští vyrovnali hru, byli blízko inkasování gólu. Ve 33. minutě proklouzl Navrátil středem boleslavské obrany, obešel i Millera, ale odkrytou branku těsně minul.
Do přestávky oba týmy přežily po jedné šanci soupeře. Rychlý olomoucký atak zakončil Hubník jedovatou přízemní střelou vedle pravé tyče. Procházkův pas našel rozběhnutého Chramostu, proti kterému vyběhl Drobisz a gólové zakončení zmařil.

Druhý poločas začal šancemi Olomouce. Jednu vymyslel sudí Příhoda, když po souboji Dimitrovského s Navrátilem nařídil trestný kop, který Vepřek poslal po zemi do chumlu na malém vápně, ale Millera nezaskočil, ten stačil míč vyrazit nohou. V 53. minutě vyrazil Miller centr Hubníka před Navrátila, který ze tří metrů překopl ležícího brankáře i odkrytou branku. Na druhé straně po trestném kopu Táborského hlavičkoval v pádu Procházka, ale Drobisz zázračně vytlačil na roh.
V 72. minutě přežila Boleslav obrovský tlak soupeře přičiněním postupně hlavičkujícího Rolka, výtečně chytajícího Millera a hlavičkujícího Dimitrovského. Tři minuty před koncem uzdravený a čerstvý Ordoš vystřelil z vápna k pravé tyči, ale Miller tam skočil včas a vytlačil gólovou ránu na roh.
Drama skončilo bez vítěze. Olomouc ztratila doma dva body, Boleslav získala jeden z venkovního hřiště, který získá hodnotu, až když ho hráči potvrdí výhrou v nejbližším domácím utkání.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Opiela, Procházka, Táborský (83. Sedláček) - Chramosta (76. Kulič), Řezníček (90. Volf).

Sestava SK Sigma Olomouc: Drobisz - Janotka, Dreksa, Škerle, Vepřek - Bajer, Rossi, Navrátil (62. Hořava) - Petr (85. Ordoš), Hubník (75. Vašíček), Šultes.

ŽK: Janotka - Táborský, Fabián

Rozhodčí: Příhoda - Lhoták, Lacina

Diváků: 5826

Fanshop banner