Volf, Hadziresič a Synek rozstříleli Žižkov
Klub

Volf, Hadziresič a Synek rozstříleli Žižkov

Redakce

Žižkovskou chuť do hry uťal po půlhodině první boleslavský gól. Druhý padl po přestávce v době, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou. V žižkovský debakl se výsledek změnil v závěrečné pětiminutovce. Boleslavští postoupili na páté místo ČFL.

V prvním poločasu ve 4. minutě odražený míč napálil Horák levačkou, ale žižkovský brankář Tuček povedenou ránu u levé tyče kryl. V 7. minutě se v boleslavském trestném území do šance hrnul Štoček, ale stoper Mrvík mu zakončení nedovolil. V 10. minutě ve finále boleslavského útoku nejprve Hadziresič a po něm i Volf propásli střelbu, když se uvnitř vápna dostali k centru Tvarohy. Ve 14. minutě dobře vystřelil Hřebeček, ale pozorného Vorla nezaskočil. O pět minut později se Žižkov snadno ubránil Dudkově trestnému kopu. Ve 20. minutě na Horákův centr nedosáhl na brankovišti Hadziresič a před branku Tvarohou vracený míč gólman Tuček u bližší tyče lapil. Ve 26. minutě Heidenreichovu bombu z dálky brankář Vorel vyrazil. V příští minutě na druhé straně Hadziresičovo zakončení bez přípravy skončilo v náruči žižkovského Tučka.

Ve 32. minutě zbytečnou zpětnou přihrávku žižkovského Balíka zachytil Volf a sólo proti soupeřově brance úspěšně zakončil ranou po zemi k pravé tyči - 1:0.
Ve 38. minutě střela Bruscha těsně minula levou vingl Vorlovy branky. Poločas tak skončil těsným vedením Boleslavi.

Po přestávce hráči nepolevili v tempu a nabízeli kvalitní podívanou s mnoha dramatickými situacemi před oběma brankami. V 51. minutě Vorel lapil hlavičku čerstvého Folwarczného a z protiútoku se Hadziresič málem prosadil přes beka do gólové šance. V 55. minutě Delič z trestného kopu pouze sestřelil protihráče ve zdi. V 57. minutě Borovičkova pomalá malá domů zaměstnala Vorla, který musel hodně pospíchat, aby na hranici vápna stihnul míč ukopnout před dorážejícím útočníkem Žižkova.

V 63. minutě Svoboda nabil Hadziresičovi a ten ze dvaceti metrů parádně zamířil do levého horního růžku, kam se Tuček natahoval marně - 2:0.

Minutu po druhém gólu střelu žižkovského Balíka vyrazil Vorel od levé tyče na roh a po jeho rozehrání odvrátil nebezpečí od boleslavské branky hlavičkující Mrvík. V 70. minutě se Volf krásně uvolnil na vápně, ale vystřelil slabě. Na druhé straně Hřebeček přehlavičkoval Horáka, ale nepřekonal Vorla. V 75. minutě Zbrožek poslal podle lajny Synka, ten přihrál před branku Tvarohovi, který ve skluzu vystřelil mimo branku. O chvíli později se Žižkovští nastěhovali před boleslavskou branku. Kopali dva rohy, ale Vorla neohrozili. V 77. minutě Kučera z dálky trefil Vorlovy rukavice. Boleslavský Zbrožek přihrál Tvarohovi, jenž bez přípravy nastřelil brankáře Tučka. V 80. minutě Balík střelou z dvaceti metrů trefil pravou tyč boleslavské branky.

V závěru boleslavskou výhru dvěma góly zvýraznil Synek.
V 86. minutě Dudka z levé strany poslal míč po zemi před branku, Tuček ho ani v pádu nezachytil a Synek téměř z lajny doklepl do sítě - 3:0.
V 90. minutě od Tvarohy přes Svobodu míč doputoval k Synkovi, který se na hraně vápna elegantně zbavil obránce a po zemi zamířil přesně k levé tyči - 4:0.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel - Svoboda, Borovička, Mrvík, Horák - Tvaroha, Delič (81. Štěpánek), Ščuk, Dudka - Volf (73. Zbrožek), Hadziresič (67. Synek).

Sestava FK Viktoria Žižkov"B": Tuček - Kajca (46. Laušman), Musil, Černý, Heidenreich - Hřebeček (81. Mariotti), Balík, Brabec, Kučera, Brusch (46. Folwarczny) - Štoiček.

Góly: 32. Volf, 63. Hadziresič, 86. a 90. Synek

ŽK: Brabec

Rozhodčí: Šedivý - Slavíček, Orel

Diváků: 150

Fanshop banner