Rolko, Procházka a Opiela prodloužili smlouvy
Klub

Rolko, Procházka a Opiela prodloužili smlouvy

Redakce

Ve druhém zářijovém týdnu prodloužili své profesionální smlouvy v FK Mladá Boleslav Adrian Rolko, Václav Procházka a Lukáš Opiela. Všichni tři fotbalisté patří do aktuální základní sestavy prvoligového týmu a jejich dosavadní smlouvy končily v příštím roce.

Adrian Rolko se první zářijovou sobotu oženil, následující týden podepsal novou smlouvu a za pár dnů oslaví dvaatřicáté narozeniny. Je odchovancem Hradce Králové (hrával tam i jeho otec), za který si odbyl prvoligovou premiéru na podzim 2001. Kopal nižší ligy za Hradec Králové, Pardubice, HFK Olomouc a francouzský HAFC Gap. V roce 2006 přestoupil do Mladé Boleslavi, v jejímž dresu dosud odkopal 91 utkání a nastřílel 6 gólů v Gambrinus lize a podílel se na dvou úspěšných podzimech FK Mladá Boleslav v evropských pohárech. Celkem má na svém kontě už 127 prvoligových utkání. S FK Mladá Boleslav podepsal novou smlouvu s trváním do 30. června 2012.

Václav Procházka v letošním květnu oslavil šestadvacáté narozeniny. Je odchovancem Plzně, v jejímž dresu poprvé hrál první ligu na podzim 2003. V tom samém roce reprezentoval Česko na světovém šampionátu dvacetiletých. Půl roku na jaře 2005 hostoval na Slovácku, ale jinak plzeňskému klubu byl věrný až do léta 2007, kdy přestoupil do Mladé Boleslavi. Připsal si již 162 prvoligových startů a z nich 71 za mladoboleslavský tým. Do soupeřových branek se v lize trefil osmkrát, z toho za Boleslav pětkrát. Jeho nová profesionální smlouva v FK Mladá Boleslav má platnost do 30. června 2013.

Lukáš Opiela za čtyři měsíce oslaví pětadvacáté narozeniny. Hráč slovenské národnosti do českého fotbalu přišel v létě 2005 přestupem z Humenného do Zlína, kde působil necelé tři roky a nastoupil do 53 prvoligových utkání. Od ledna 2008 patří Mladé Boleslavi. V Gambrinus lize si připsal celkem 97 startů a dal jediný gól ještě ve zlínském dresu. Za Mladou Boleslav dosud neskóroval. Když bude jeho současná kariéra pokračovat podle předpokladů, tak v 10. ligovém kole proti pražské Spartě oslaví jubilejní 100. start v Gambrinus lize. V novém kontraktu se FK Mladá Boleslav upsal do 31. prosince 2012.

Fanshop banner