Po reprezentační přestávce jedeme na východ
Klub

Po reprezentační přestávce jedeme na východ

Redakce

Na Hané při dohrávce 8. kola Gambrinus ligy SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav v pondělí 13. září od 18 hodin čeká boleslavské fotbalisty nadmíru těžký protivník s druhou nejproduktivnější ofenzívou a nejméně prostupnou defenzívou. Kdo z boleslavských hráčů přestřílí olomouckého Hubníka? Táborský, Chramosta, Kulič nebo někdo jiný...

Olomoučtí v sedmi ligových zápasech inkasovali jen pět gólů, což je spolu s Plzní, Spartou a Příbramí nejméně v letošní lize. Zároveň nastříleli úctyhodných patnáct gólů (více dala jen Plzeň).
Olomoucký útočník Michal Hubník vede spolu s plzeňským Janem Rezkem aktuální pořadí ligových střelců. A také jeho kolega Pavel Šultes je produktivnějším hráčem, než nejlepší mladoboleslavský střelec Ivo Táborský.

Střelci SK Sigma Olomouc: 6 - Michal Hubník, 3 - Pavel Šultes, 2 - Jakub Petr, 1 - Daniel Rossi da Silva, Tarciso Rogerio Pereira Melinho, Tomáš Janotka, Václav Vašíček.

Střelci FK Mladá Boleslav: 2 - Ivo Táborský, 1 - Marek Kulič, Ludovic Sylvestre, Jan Chramosta, Tomáš Fabián, Václav Procházka, Adrian Rolko, Alexandre Noël Mendy a Kerem Bulut, jenž se navíc podílel na gólu ústeckého Poláka do vlastní sítě.

Boleslavští v reprezentační pauze absolvovali vítězně utkání Ondráškovka cupu v Trutnově 2:1 a prohráli přátelský duel s bundesligovým Hannoverem 0:3. Při tom se potýkali s mnoha absencemi způsobenými zdravotními obtížemi a reprezentačními povinnostmi.
Po vyléčených zraněních by se měli do mužstva vrátit Václav Kalina a Lukáš Opiela. K dispozici budou i reprezentanti Tomáš Fabián, Jan Chramosta a Vladimir Dimitrovski. Boleslavští nadále postrádají zkušeného stopera Petra Johanu, který si léčí stehenní sval zraněný při tréninku bezprostředně před utkáním šestého ligového kola. Chybí stále dlouhodobě marodící Tomáš Hrdlička (koleno), Jan Kysela (kotník), Ondřej Zahustel (koleno).

Sigma Olomouc druhé kolo Ondrášovka cupu přešla výhrou nad divizní Jiskrou Ústí nad Orlicí 5:2 po nerozhodném poločasu 2:2. Olomoucké góly stříleli Machalický, Navrátil, Janotka z penalty, Přikryl a Petr. Ve třetím pohárovém kole pojede Olomouc na hřiště SK Spartak Hulín.

Fanshop banner