Trenér Stanner: Do Olomouce se těšíme
Klub

Trenér Stanner: Do Olomouce se těšíme

Redakce

Olomouc ve třech domácích zápasech neztratila ani bod při vysoce aktivním skóre 10:1. Boleslav ve třech venkovních zápasech získala jen tři body za jednu výhru při pasivním skóre 3:4. Z toho vyplývá, že v nadcházejícím duelu na Andrově stadionu je Olomouc favoritem.

Boleslavští na třetím místě Gambrinus ligy za druhou Olomoucí zaostávají o pouhé dva body. A tak jejich vzájemný souboj bude přetahovanou o druhou příčku.
„Těšíme se na souboj se soupeřem, o kterém všichni říkají, že je v současnosti nejlepším tuzemským mužstvem s nejatraktivnějším herním projevem. Pro schopnost konkurence a celkovou sílu našeho týmu je důležité, aby se nám co nejvíce vyprázdnila marodka a vrátili se z reprezentačních soustředění nezranění Fabián, Chramosta a Dimitrovski,"
prohlásil mladoboleslavský kouč Karel Stanner.

I když je Sigma Olomouc v současnosti o jednu ligovou příčku lepší než Mladá Boleslav, tak ve dvou nejvýznamnějších reprezentačních výběrech zástupce nemá. Trojici Tomáš Hořava, Jan Navrátil a Jakub Petr vede trenér ČR U21 Jakub Dovalil mezi náhradníky nominace. Boleslavští Tomáš Fabián a Jan Chramosta naopak patří k Dovalilovým základním stavebním kamenům. Navíc Vladimir Dimitrovski je v základu reprezentace Makedonie U21.

Sigma Olomouc po sedmi ligových kolech drží neporazitelnost. Nový ročník zahájila v Plzni remízou 2:2, načež doma rozdrtila ambiciózní Jablonec 4:1. Ve třetím kole nečekaně remízovala v Příbrami 0:0, což byl jediný zápas, ve kterém nikdo z jejich hráčů neskóroval. Potom třikrát vyhrála - doma nad Ústím 3:0, v Ostravě 2:1 a doma s Brnem 3:0. V sedmém kole těsně před reprezentační přestávkou remizovala na pražské Slavii 1:1.

Mladá Boleslav začala ligu výhrou v Teplicích nad nováčkem z Ústí 2:0, ale potom dvakrát klopýtla, když doma remizovala s Českými Budějovicemi 1:1 a na pražské Slavii prohrála 0:1. Po jasné výhře nad Příbramí 3:0 zbytečně prohrála v Brně 1:3. Dvěma domácími výhrami nad Ostravou 1:0 a Libercem 3:1 se vyšvihla na třetí ligovou příčku pouhé dva body za druhou Olomouc.

Fanshop banner