V oslabení podlehli Hannoveru
Klub

V oslabení podlehli Hannoveru

Redakce

Boleslavští prohráli s bundesligovým Hannoverem v utkání, které se hrálo na venkovském plácku v rámci oslav 100. výročí fotbalového klubu MTV Immensen a padesátin místního občana Holgera Kintschera, jenž do letošního dubna byl v představenstvu boleslavské automobilky Škoda Auto a přátelský duel zprostředkoval.

Při nástupu aktérů na hřiště obsypané fotbalovými příznivci zazněly hymny obou klubů, čili hannoverská i mladoboleslavská Luboše Odháněla.
První útočnou akci předvedli Boleslavští
. Mendy se na hranici vápna uvolnil, ale vystřelil slabě. V 8. minutě se tlačil do šance hannoverský Ya Konan, ale míč kontrolovaný brankářem Šedou skončil mimo. O dvě minuty později Schmiedebachův centr z pravé strany nepustil před boleslavskou branku Procházka za cenu rohu. V 18. minutě po Beaslyeho centru vystřelil Ya Konan, ale z pár kroků trefil Šedu a vyražený míč do bezpečí ukopl Procházka.
Ve 22. minutě už bylo pro boleslavskou branku zle. Brankář Šeda neudržel míč a Beasley snadno skóroval - 1:0.

Boleslavští odpověděli kolem 30. minuty dvěma pokusy o rychlé útoky. Mendyho kolmice našla Řezníčka v ofsajdu a po Táborského přihrávce Deliče odzbrojil skluzem stoper Schulz. Další nadějnou akcí boleslavského týmu byla Kúdelova přihrávka Mendymu, ale ten vystřelil málo důrazně do středu branky, kde byl připravený hannoverský brankář.
V závěru poločasu si Šeda poradil s trestnými kopy Cherundola a Djakpy.

Druhý poločas začali Boleslavští špatně a hned ve 48. minutě inkasovali druhý gól. Po Stindlově centru z pravé strany Ya Konan dokázal usměrnit míč k bližší tyč, ačkoliv byl tísněn Procházkou - 2:0.

V 53. minutě přihrál Sedláček do volného prostoru Mendymu, ale ten prováhal zakončení a posléze nepřesně přihrál.
Mladá Boleslav dohrávala v devíti lidech bez Deliče a Sedláčka, za které na prořídlé lavičce neměl trenér Stanner náhradu. Ve dvojnásobném oslabení těžko bundesligovému soupeři vzdorovala. Z ojedinělých brejkových pokusů ji ani jeden nevyšel. Nejnadějněji vypadaly úniky Volfa v 67. a 82. minutě.
Kolem 60. minuty dobře zasáhl Šeda po střelách Stoppelkampa a Stindla. V 63. minutě Schlaudraff přehrál Janíčka, obešel Šedu, ovšem přízemní střelu do opuštěné branky těsně před lajnou vykopl Horák.
V 70. minutě Šedu potřetí překonal Rama volejem po centru z levé strany - 3:0. O deset minut později Cherundolo nastřelil tyč Šedovy branky.

Na rozdíl od Hannoveru, který utkání absolvoval s kompletním kádrem, měli Boleslavští své řady pořádně prořídlé. Chyběli zranění Lukáš Opiela, Václav Kalina, Petr Johana, Tomáš Hrdlička, Jan Kysela, Ondřej Zahustel a reprezentanti Tomáš Fabián (Česko U21), Jan Chramosta (Česko U21), Vladimir Dimitrovski (Makedonie U21), omluvený byl také Adrian Rolko, který se v den utkání ženil, nezúčastnil se Kerem Bulut z administrativních důvodů, do utkání z přítomných nezasáhli Marek Kulič (zdravotní potíže) a Miroslav Miller. To bylo pochopitelně znát...

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Brunclík, Procházka, Janíček, Horák - Mendy (63. Volf), Delič, Kúdela, Sedláček - Řezníček (56. Dudka), Táborský (65. Borovička).

Sestava Hannover 96: Fromlowitz - Cherundolo, Schulz, Chahed, Djakpa (57. Rama) - Pinto (57. Evseev), Schmiedebach, Stindl, Beasley (46. Burmeister) - Stoppelkamp, Ya Konan (57. Schlaudraff).

Góly: 22. Beasley, 48. Ya Konan, 70. Rama

Rozhodčí: Bibiana Steinhausová

Diváků: 1200

Fanshop banner