Boleslav letí do Německa hrát s Hannoverem
Klub

Boleslav letí do Německa hrát s Hannoverem

Redakce

Přátelský duel Hannover 96 - FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 4. září od 15 hodin na hřišti v německém Immensenu nedaleko Hannoveru. Fotbalová výprava odlétá z pražské Ruzyně v sobotním ránu v 10 hodin a po utkání letí zpět do Prahy, kde by na ruzyňském letišti měla přistát do 21 hodin.

K utkání bylo nominováno šestnáct hráčů: brankáři Miroslav Miller, Jan Šeda, obránci Václav Procházka, David Brunclík, Tomáš Janíček, Martin Mrvík, Michal Horák, záložníci Alexandre Mendy, Ivo Táborský, Daniel Dudka, Ondřej Kúdela, Michal Sedláček, Ivan Delič a útočníci Marek Kulič, Jakub Řezníček, Kerem Bulut nebo Marek Volf.
Do Hannoveru neletí zranění Lukáš Opiela, Petr Johana, Václav Kalina, Tomáš Hrdlička, Jan Kysela, Ondřej Zahustel a reprezentanti Tomáš Fabián (Česko U21), Jan Chramosta (Česko U21), Vladimir Dimitrovski (Makedonie U21). Omluvený je také Adrian Rolko, který se v sobotu 4. září žení.
Mužstvo doprovází
trenéři Karel Stanner, Josef Hloušek, Martin Třasák, lékař Josef Horák, masér Václav Kubíček, kustod Pavel Uhlíř a představitelé vedení klubu v čele s prezidentem Josefem Dufkem a sportovním ředitelem Ladislavem Minářem.

Boleslavský i hannoverský klub vzájemného sobotního střetnutí využijí k vyzkoušení talentovaných hráčů a čerstvých posil.
Například s FK Mladá Boleslav do Německa letí černohorský čtyřiadvacetiletý záložník Ivan Delič, jenž přestoupil v posledním srpnovém dnu z FK Buducnost Podgorica.
Hannover 96 jistě vyzkouší čerstvě získaného amerického osmadvacetiletého záložníka DeMarcuse Beasleye, jemuž skončila smlouva ve skotském Glasgow Rangers a s novým německým zaměstnavatelem podepsal dvouletý kontrakt.

Hannoverscher Sportverein von 1896, což je plný název klubu, je českými příznivci fotbalu vnímám jako nedávné působiště Jiřího Štajnera, který se letos vrátil do tuzemského Slovanu Liberec. Fotbalový domovem je AWD Arena (dříve Niedersachsenstadion) s kapacitou 49 tisíc diváků. V síni slávy má tři významné trofeje získané v letech 1938 a 1954 za vítězství v lize a v roce 1992 za vítězství v národním poháru. Aktuálně patří do skupiny pěti šestibodových a neporažených týmů v popředí Bundesligy.

Pro mladoboleslavský fotbalový klub není poměřování s bundesligovou sílou novinka. V uplynulých pěti letech FK Mladá Boleslav sehrál celkem pět přípravných utkání s předními německými kluby.

Výpis z mladoboleslavského archivu

30.7.2005: VfL Wolfsburg - FK Mladá Boleslav 2:3, přestřelku začali v úvodních deseti minutách Pecka a Ševinský. Do přestávky snížil a dvě minuty po změně stran vyrovnal Hanke. V 70. minutě dal vítězný gól Holub, což byla jeho premiérová trefa za Mladou Boleslav.

12.11.2005: 1.FC Norimberk - FK Mladá Boleslav 2:0, utkání se hrálo na hřišti v městečku Hof nedaleko ašského výběžku. Bylo nešťastným pro Radima Holuba, jenž si obnovil zranění operovaného kolena. Jak se později ukázalo, byl to počátek konce jeho profesionální kariéry.

14.7. 2007: VfB Stuttgart - FK Mladá Boleslav 2:1, střetnutí se konalo v rámci letního herního kempu v rakouském Bad Aussee. Stuttgartský protivník rychle získal vedení, které si potom v poklidném tempu pohlídal. Jediný boleslavský gól dal Kysela.

22.7.2007: FK Mladá Boleslav - VfL Volfsburg 1:1, duel se uskutečnil v rámci oslav 105. výročí boleslavského fotbalu. Za Wolfsburg hrál první poločas nováček Džeko, v současnosti jeden z nejproduktivnějších útočníků Bundesligy. Na vedoucí wolfsburgský gól z první půle odpověděl až jedenáct minut před koncem Hrdlička.

25.1.2009: Borussia Mönchengladbach - FK Mladá Boleslav 1:0, ve vyrovnaném zápase byl střelecky šťastnější německý tým dirigovaný českým exreprezentantem Galáskem.

Fanshop banner