Ostudu nezopakovali, ale postoupili těsně
Klub

Ostudu nezopakovali, ale postoupili těsně

Redakce

Na traumatické vstupy do tuzemského poháru v předchozích dvou ročnících dal zapomenout už v sedmé minutě Kulič uklidňujícím gólem. Záhy se k němu přidal Mendy. Obavy se však vrátily tři minuty po přestávce, kdy Trutnovští skórovali. Znervóznělá Boleslav přeci jenom postoupila.

Boleslavští začali opatrně, Trutnovští s respektem. V 5. minutě Mendyho kolmice našla Řezníčka v ofsajdu.
V 7. minutě po spoluprácí s Řezníčkem překvapil trutnovského brankáře Kulič střelou k pravé tyči - 0:1
.

Dvě minuty po gólu Řezníčkovu přízemní přihrávku před Kuličem přikryl brankář Šťastný. Ve 12. minutě po laxním přístupu Mendyho získal Trutnov roh, ale po jeho rozehrání byl Miller bez práce.V 21. minutě Kúdela přihrál Řezníčkovi, kterého sudí opakovaně přistihli v ofsajdu. Ve 25. minutě opět Řezníček od pravé lajny hledal před brankou Kuliče, ale trutnovský brankář byl u míče dříve, než boleslavský útočník.

Ve 34. minutě trestný kop Sedláčka obrana Trutnova odvrátila pouze ke Kúdelovi, ten přihrál vpravo Sedláčkovi a jeho opakovaný centr z malého vápna doklepl do sítě Mendy - 0:2.

Ve 36. minutě zaútočili Trutnovští. Dvakrát je zastavil Kúdela, poprvé hlavou a podruhé rázným okopem. Ve 37. minutě Procházka nádherně uvolnil na pravé straně Řezníčka, který běžel sám na branku a bezhlavě vší silou napálil pravačkou míč do gólmana. Ve 43. minutě po autovém vhazování zkusil trutnovský Jiroušek vystřelit na boleslavskou branku, ale její strážce skákavou ránu bez obtíží zkrotil.

Druhý poločas začal Trutnov zdařile. Boleslavští sice kopali roh, ale nic z něho nevytěžili. A ve 48. minutě Marks českou uličkou poslal Holubce do šance a ten ji využil, když po zemi prostřelil Millera - 2:1.
V 53. minutě po spolupráci s Táborským vnikl do vápna Kulič, ale na jeho přihrávku před brankou Řezníček nedosáhl. V další akci z levé strany se Procházkovi nepovedl centr. Před tím zmatky před boleslavskou brankou uťal Kúdela.
V 58. minutě po faulu na Opielu kopal trestňák sám podražený, ale Boleslav získala pouze další roh. Ten rozehrál Táborský a zakončoval Kulič, vyražený míč z metru do branky nedostal Řezníček. Série tří rohových kopů Kuliče skončila nepřesnou hlavou Procházky. V následujících minutách předváděli boleslavští fotbalisté velmi neuspořádaný fotbal a ani dvě změny po hodině hry nápravu nepřinesly. Boleslavské řady nahlodávala nervozita pod hrozbou tradiční pohárové ostudy.
V 78. minutě si Bulut obhodil beka, ale gólmana z úhlu neprostřelil. O minutu později založil pěknou akci Táborský a Dudka našel před trutnovským vápnem dobře postaveného Buluta, ten však opět mířil do brankáře. Ve třetí šanci už Bulut rozvlnil trutnovskou síť, ale střílel z ofsajdu a gól sudí neuznali. V poslední boleslavské příležitosti se ocitl Procházka, ovšem jeho hlavičku gólman Trutnova zvládl.

Boleslavští v utkání 2. kola Ondráškovka cupu postrádali Johanu (zraněn), Kalinu (zraněn), Hrdličku (zraněn), Kyselu (zraněn), Zahustela (zraněn), Fabiána (reprezentační povinnosti), Chramostu (reprezentační povinnosti), Dimitrovského (reprezentační povinnosti). Utkání se hrálo za slunečného počasí na umělé trávě v Trutnově.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Rolko, Janíček, Brunclík - Mendy, Opiela (64. Bulut), Procházka, Sedláček (46. Táborský) - Kulič, Řezníček (68. Dudka).

Sestava FK Trutnov: Šťastný - Kamitz, Kejzar, Kozák (64. Groer), Syrovátka (29. Přívratský) - Jiroušek, Makovský, Kuneš, Marks - Hejna (46. Ficner), Holubec.

Góly: 48. Holubec - 7. Kulič, 34. Mendy

ŽK: Šťastný

Rozhodčí: Drábek - Jiřík, Pilný

Diváků: 950

Fanshop banner