Vyhráli přátelský duel ve středečním odpoledni
Klub

Vyhráli přátelský duel ve středečním odpoledni

Redakce

Přátelské utkání juniorských týmů Boleslavi a Liberce v prvním zářijovém dnu posloužilo mimojiné k aklimatizaci černohorského záložníka Ivana Deliče, který předchozí den podepsal s FK Mladá Boleslav profesionální smlouvu.

Střetnutí začalo oboustranně svižně. Boleslavští za necelých dvacet minuty dvakrát trefili tyč. Ovšem první gól vsítili Liberečtí.
Ve 3. minutě Delič z trestňáku vysoko přestřelil. Liberečtí odpověděli atakem bez přesné koncovky. V 6. minutě byli Boleslavští blízko gólu, ale Zbrožek nastřelil z úhlu tyč a dorážka Volfa se z opuštěné branky odrazila od zad obránce.
Ve 12. minutě boleslavský brankář Michňa skokem k levé tyči přikryl vydařenou střelu libereckého záložníka. V 15. minutě běžel Dolinajec sám na brankáře, ale nastřelil jeho nohy. V 17. minutě Hadziresič nastřelil pravou tyč liberecké branky. Ve 23. minutě boleslavská obrana přežila jedovatý trestný kop od pravé lajny.
Ve 25. minutě šli Liberečtí do vedení po brejku z levé strany a střele Krajiny z úhlu pod břevno - 0:1.
Za dvě minuty byli Liberečtí opět v jasné gólové šanci, ale nevyužili ji.

Ve 34. minutě zkusil Delič poslat do úniku Hadziresiče, ale u míče byl dříve brankář Liberce. O minutu později další pas Deliče už měl vydařený efekt. Hlavou ho ve středu hřiště prodloužil Hadziresič do pravého křídla na rozběhnutého Dolinajce, který sólo na libereckého brankáře tentokrát proměnil - 1:1.
Tři minuty před pauzou se Volf uvolnil přes beka a vystřelil ze dvaceti metrů. Brankář v pádu jeho střelu kryl.

Druhý poločas začal podobně jako první trestným kopem Deliče. Málo důrazná rána doprostřed branky soupeřova brankáře nepřekvapila. V 54. minutě zkoušel Delič zaskočit gólmana střelou z úhlu, ale netrefil se mezi tři tyče. O minutu později po průniku do vápna nabil Synkovi, ten však bez přípravy vysoko přestřelil.

V 58. minutě Dolinajec přihrávkou přes šířku trestného území našel nekrytého Dragouna, jenž s přehledem přízemní ranou skóroval - 2:1. Za deset minut Dolinajec perfektním centrem z pravé strany našel Hadziresiče a jeho střela z voleje těsně minula levý horní růžek.

Teprve v 68. minutě nebezpečně zaútočil Liberec. Získal roh, po jehož rozehrání ani následné nepřesné střele byl Michňa bez práce. Za necelých pět minut nevyužili liberečtí hráči další roh, ale v 73. minutě se brankář Michňa zapotil, když téměř na brankové čáře před dorážejícím soupeřem odkopával málo povedenou malou domů.
Po aktivní liberecké desetiminutovce vyrazil do brejku Synek, ale do účinné koncovky se nedostal on ani spoluhráč Dragoun, kterému přihrával před branku. Přesně čtvrt hodiny před koncem po Dolinajcově trestném kopu obranou odražený míč napálil Delič ze dvaceti metrů do břevna a Synek z pěti metrů do brankáře.
Těsně před koncem Michňa s jistotou zlikvidoval trestný kop a Synek únik po pravé straně zakončil neadresným centrem.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Michňa - Kozma, Mrvík (46. Štěpánek), Borovička, Zbrožek - Dolinajec, Delič (78. Ščuk), Ščuk (46.Svoboda), Tvaroha (46. Dragoun) - Volf (46. Synek), Hadziresič (71.Tvaroha).

Góly: 35. Dolinajec, 58. Dragoun - 25. Krajina

Rozhodčí: Pechanec

Fanshop banner