Stanner: Mužstvo šlo neúnavně za vítězstvím
Klub

Stanner: Mužstvo šlo neúnavně za vítězstvím

Redakce

Boleslavskému trenérovi Karlu Stannerovi se v poslední době domácí utkání hodnotí dobře. Po výhře nad Libercem opět pochválil mužstvo za bojovný a disciplinovaný výkon.

„Úvodních deset minut byl soupeř lepší, protože jsme začali vlažně a dostávali se pod tlak. Později se dění na hřišti srovnalo a když po správném vyloučení libereckého stopera za sražení Chramosty, který by jinak šel sám na branku, se utkání zlomilo. Přečíslovali jsme soupeřovu obranu, vypracovali si spoustu šancí, ale mnohé končily ofsajdem Buluta a tolik potřebný druhý gól nepřišel. Druhý poločas pro nás začal špatně a po inkasovaném gólu bylo dobře, že jsme šli brzy opět do vedení.," ohlédl se za utkáním Karel Stanner a dodal, že definitivně zápas rozhodl pojištující třetí gól. „Pro diváky to jistě bylo pohledné utkání. Obě mužstva hrála dopředu a své mužstvo chválím, že hrálo šlo neúnavně za vítězstvím, kterého dosáhlo a určitě si ho zasloužilo."

Novináři se Karla Stannera pochopitelně dotazovali na Marka Kuliče, který se v této sezóně poprvé zapsal do střelecké statistiky.

„U Kuliče není důležité, aby se po hřišti třičtvrtě zápasu ploužil, ale je důležité, aby pětačtyřicet minut odpracoval tak dobře, jako tentokrát proti Liberci. Není to o kondici, ale o tom, že když bude od začátku na hřišti, tak se na něho soupeř soustředí, ale když přijde do hry, kdy už je soupeř unavený, přinese tam, co je pro tým potřeba. Až uvidíme, že má na odehrání sedmdesáti nebo osmdesáti minut, uděláme všechno proto, aby je hrál."

Liberecký kouč Josef Petřík litoval především situace, při které mohlo jeho mužstvo podruhé vyrovnat: „Vstoupili jsme do utkání velmi aktivně a v celém průběhu byli minimálně vyrovnaným soupeřem Boleslavi. Prvním zlomovým okamžikem bylo, že jsme ztratili míč uprostřed hřiště a po následném rychlém brejku byl vyloučen stoper Kelič. Přesto jsme chtěli pořád hrát i v oslabení dopředu a dokonce vyrovnali skóre. Druhý zlomový okamžik byl, když Bosančič nevyrovnal na 2:2. Potom už jsme hru otvírali moc. Bylo to pro nás velmi těžké utkání, v deseti lidech naše obrana byla přetížená. Boleslav hrála přesilovku chytře, když vycházela ze středu hřiště a úspěšně nás přečíslovala."

Fanshop banner