Využili přesilovku k jasné výhře
Klub

Využili přesilovku k jasné výhře

Redakce

Statisticky očekávané čtyři góly padly a po zásluze v příznivém poměru pro boleslavské fotbalisty, kteří dokonale využili hodinové přesilovky po vyloučení libereckého stopera Keliče, jenž podrazil Chramostu. Boleslav po sedmém kole drží třetí pozici v Gambrinus lize.

První poločas začal Liberec aktivně a v osobních soubojích důrazně na hranici pravidel. Záhy to pocítili především Opiela a Chramosta. Boleslav se úvodní čtvrthodinku rozjížděla opatrně. V 17. minutě po Papouškově trestném kopu chyběly centimetry, aby Kelič kopačkou dosáhl na míč, který naštěstí skryl do náruče brankář Miller.

Ve 23. minutě Táborský perfektní kolmicí nastartoval Chramostu, ten se hnal do šance, ale na hranici vápna jej zezadu podrazil stoper Kelič. Rozhodčí Mikel bez váhání libereckého hráče vyloučil. Ranou z trestňáku Táborský trefil hráčskou zeď a byl z toho jenom roh. Přesilovku však Boleslav využila po pěti minutách. Z pravé strany povedeně odcentroval Kalina a na malém vápně našel nehlídaného Chramostu, jenž s přehledem hlavou nedal brankáři Bičíkovi šanci - 1:0.

V závěrečné čtvrthodince předvedli Boleslavští lavinu gólových příležitosti. Těsným skórem však nikdo nepohnul. Bulutovi zkazili radost dvakrát rozhodčí, když jej viděli v ofsajdu, a jednou brankář Bičík bravurním zákrokem, Procházka se neprosadil z malého vápna, Opiela těsně minul ze dvaceti metrů, Mendy z úhlu rozvlnil boční síť, Rolko nedosáhl na Táborského oblouček.

Druhý poločas měl nečekaný úvod. Liberečtí nic nehleděli na početní oslabení a vrhli se do útoku. Ve 47. minutě utekl Kerič stoperům, uvnitř vápna obehrál dotírajícího Dimitrovského a nabil v tandemu dobíhajícímu Štajnerovi. Ten prostřelil ve skluzu bránícího Rolka i k levé tyči skákajícího brankáře Millera - 1:1.

Naštěstí Boleslav za pět minut opět vedla. Po spolupráci s Fabiánem se na hranici trestného území dostal Kulič, připravil si střelbu a tvrdě po zemi vypálil. Brankář Bičík míč jenom vyrazil a dobíhající Procházka pravým kolenem doklepl do sítě - 2:1.
Liberec však ani po druhém gólu nesklonil hlavu. V 52. minutě se přes Kalinu dostal do šance Bosančič, ale křížnou ranou minul Millerovu branku.

V té době hřiště bičoval déšť hnaný nepříjemným větrem, přesto vysoké tempo a dramatičnost hry neuvadalo. Spíše naopak. Liberečtí využívali každé příležitosti k zaútočení. Většinou je zastavoval Rolko hlavou, v defenzívě však dřeli všichni jeho spoluhráči. V 57. minutě po přihrávce Táborské prokličkoval do vápna Kulič a zpětnou přihrávkou nabil Kalinovi, jenž volejem minul pravý vingl. V 65. minutě střílel z vápna Bosančič mimo branku, v 67. minutě Chramosta narazil Kalinovi a po jeho přízemní přihrávce napálil Procházka ze tří metrů brankáře Bičíka.

V 79. minutě od levé lajny zaútočil Sedláček a přihrál rozběhnutému Chramostovi. Ten obešel gólmana a protože se dostal mimo střelecký úhel, nezištně nahrál Kuličovi, jenž bez obtíží trefil opuštěnou libereckou branku - 3:1. Dal 74. gól ve svém 320. ligovém startu. Závěrečnou desetiminutovku již Boleslavští kontrolovali hru a dovedli utkání ji do zaslouženého vítězství.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Procházka, Opiela, Táborský (78. Sedláček) - Chramosta (89. Řezníček), Bulut (46. Kulič).

Sestava FC Slovan Liberec: Bičík - Gebreselassie, Dejmek, Kelič, Fleišman - Vácha, Gecov, Papoušek (82. Nezmar), Bosančič (75. Vulin) - Kerič, Štajner.

Góly: 28. Chramosta, 52. Procházka, 79. Kulič - 47. Štajner

ŽK: Dimitrovski, Opiela, Řezníček - Vácha, Gebreselassie

ČK: Kelič

Rozhodčí: Mikel - Slavík, Handlíř

Diváků: 4723

Fanshop banner