O pauze se probrali a konečně vyhráli
Klub

O pauze se probrali a konečně vyhráli

Redakce

První vítězství a první ligové body v novém ročníku získali boleslavští dorostenci po předchozích třech prohrách. V tabulce však nadále zůstávají těsně nad jejím dnem.

První poločas Boleslavští prohráli a zle to s nimi vypadalo hned od úvodu. Ačkoliv se útoky přelévaly z jedné strany na druhou, tak góly padaly jen do boleslavské branky.
Už ve 2. minutě slovácký Bartoš ze dvaceti metrů trefil šibenici - 1:0.
Boleslavskou odpovědí v 6. minutě byl Fikselův útok po pravé straně a povedený centr, který u vzdálenější tyče hlavičkoval Hruška. Pro Boleslav z toho byl jenom roh. Ve 13. minutě naopak slovácký brejk řešil Luksík za cenu rohu. Rozehrál ho Kovář a míč u přední tyče propadl podruhé do boleslavské sítě - 2:0.
Ve zbytku poločasu boleslavské ofenzívní snahy zůstaly bez efektu. Po Sedláčkově kolmici slabě zakončil Privara. Lánczovu akci završil Hruška střelou mimo. Po Fikselových centrech neuspěl dvakrát Hruška a jednou Privara.

Druhý poločas, po nezbytném emotivním průvanu kabinou, přišlo na hřiště jiné boleslavské družstvo.
Ve 48. minutě Honcův centr za soupeřovými beky zpracoval Hruška a podle gólmana snížil - 2:1. Tím se Boleslavští rázem vrátili do hry o body. V 55. minutě po Honcově centru nepřesně pálil Sedláček a za čtyři minuty Fikselův centr poslal do jasné šance Honce, ten však nastřelil brankáře. Mezi tyto boleslavské šance se vešla jedna soupeře, při níž Slovácko naštěstí nepotrestalo Luksíkovo podběhnutí rohového kopu.
V 61. minutě se Honc rázně dral do šestnáctky a protihráč ho zastavil faulem. Rozhodčí nekompromisně odpískal penaltu a Láncz ji využil k vyrovnání - 2:2.
S vidinou jednoho bodu se Boleslavští nespokojili a nadále atakovali slováckou branku. Sedláček se v 72. minutě neprosadil, ale jeho spoluhráči za tři minuty ano. Láncz si narazil s Fikselem a vyrazil po pravé straně do soupeřova vápna. Přihrávkou přes jeho šíři našel Privaru a ten se trefil - 2:3.
V 83. minutě vybojoval Sedláček míč uprostřed hřiště, rozehrál akci přes Hrušku, který posunul na D.Šťastného a ten podle gólmana potvrdil vítězství - 2:4. Čtyři minuty před koncem D.Šťastný z příhodné pozice nastřelil tyč.

Sestava FK Mladá Boleslav: Luksík - Fiksel, Říha, M.Šťastný, Tvrdý - Honc (90. Klíma), Sedláček, Láncz, Mižič - Hruška (85. Dufek), Privara (79. D.Šťastný).

Góly: 2. Bartoš, 14. Kováč - 48. Hruška, 61. Láncz (pokutový kop), 75. Privara, 83. D.Šťastný

ŽK: Jeleček - Fiksel, Sedláček, Privara, M.Šťastný

Rozhodčí: Možíš - Ogrodník, Šumšal

Fanshop banner