Po týdnu podruhé za sebou doma
Klub

Po týdnu podruhé za sebou doma

Redakce

Boleslavští podruhé za sebou hrají na domácím hřišti. Sedm dnů po těsné a zasloužené výhře nad Baníkem Ostrava hostí v neděli 29. srpna od 17 hodin Slovan Liberec v utkání 7. kola Gambrinus ligy.

„Je vždycky obtížné splnit očekávání a dvě po sobě jdoucí domácí utkání vyhrát," ví trenér Karel Stanner. Od střetnutí Boleslavi s Libercem očekává ofenzivní podívanou. „Obě mužstva se dobře znají, ani jedno nebetonuje a naopak se snaží hrát dopředu," dodal mladoboleslavský kouč.

Po šesti kolech nového ročníku Gambrinus ligy má Boleslav na třetí příčce aktivní skóre 8:5 a desátý Liberec také aktivní poměr gólů 6:5.

Na střelbě gólů se dosud podílelo šest hráčů FK Mladá Boleslav. Dvakrát se trefil Ivo Táborský. Další góly přidali Tomáš Fabián, Ludovic Sylvestre, Alexandre Mendy, Adrian Rolko a Kerem Bulut, přičemž tento australský juniorský reprezentant se výrazně podílel i na gólu Jana Poláka do vlastní ústecké sítě.

Šest libereckých gólů dali čtyři fotbalisté. Nejpilnějším střelcem je chorvatský útočník Andrej Kerič se třemi trefami. V libereckých službách je třetí rok a za tu dobu v sedmdesáti ligových zápasech nastřílel devětadvacet gólů. Trefa téměř v každém druhém startu, to je vizitka skutečného kanonýra.
Po jednom ligovém gólu v této sezóně dali Jiří Štajner, Miloš Bosančič a Petr Papoušek.

Fanshop banner