Spokojený Stanner: Byli jsme jasně lepší
Klub

Spokojený Stanner: Byli jsme jasně lepší

Redakce

Při setkání s novináři bezprostředně po těsné výhře nad Baníkem Ostrava nešetřil boleslavský trenér Karel Stanner chválou pro celý tým a zmínil i některé jednotlivce. Podle jeho mínění byla Boleslav jsme lepší než Baník.

Karel Stanner neskrýval, že se tentokrát utkání hodnotilo dobře. Připomněl předchozí domácí výhru nad Příbramí, která se zrodila za první poločas a ve druhém už Boleslavští polevili, a posteskl si nad promarněnými body v Brně. „Jsem rád, že se hráči zvedli a předvedli kvalitní výkon po celých devadesát minut. Musím vyzvednout výkony všech hráčů, ale také některých jednotlivě. Před Dimitrovskim, který hrál poprvé celé ligové utkání, smekám. Po dlouhé době nastoupil Procházka a zvládl to také velmi dobře. Vynikající výkon, podobně jako v předchozích zápasech, předvedl Opiela. A nesmím zapomenout na Rolka, který dal rozhodující gól a jako kapitán pro toto utkání se zachoval opravdu super."

Karel Stanner označil utkání Mladá Boleslav - Baník Ostrava 1:0 za kvalitní podívanou a zalitoval, že boleslavské mužstvo nevyhrálo výraznějším rozdílem, když k tomu mělo dostatek šancí. „Nepamatuji si, že jsme doma vyhráli 1:0, což nepovažuji za alibistický výsledek, ale za důkaz zlepšené defenzívy."
Na adresu mladého útočného dua prohlásil: „Snaží se a pracují poctivě. Proměňování šancí je otázka zkušeností a fotbalového štěstí a v případě Chramosty a Buluta je to dlouhodobá záležitost a důvěru si zaslouží."

Miroslav Koubek označil boleslavskou výhru za zaslouženou. „Nevstoupili jsme do utkání nejhůře, když Bolf po rohu měl velkou šanci skórovat, ale naopak jsme ještě v prvním poločasu ze standardky inkasovali my, což se nám v poslední době stává osudovým jevem," povzdechl si Miroslav Koubek. „Po inkasovaném gólu jsme ztratili kontrolu nad utkáním a vypadli z role. Na mužstvo jsem se zlobil, že postrádalo nasazení. To se ve druhé půli zlepšilo a útoky se valily na obě strany, ale ty boleslavské byly nebezpečnější. V tom byl největší rozdíl mezi mužstvy," dodal ostravský kouč.

Fanshop banner