Dramatickou bitvu rozhodl jediný gól Rolka
Klub

Dramatickou bitvu rozhodl jediný gól Rolka

Redakce

Kvalitní a dramatickou podívanou vidělo téměř zaplněné hlediště boleslavské arény. Jediný gól utkání dal hlavou Rolko a katapultoval tak Mladou Boleslav mezi přední celky Gambrinus ligy.

V počasí připomínajícím červnová vedra se hrál svižný fotbal. Boleslavští se museli obejít bez Johany, který si na tréninku obnovil poranění stehenního svalu. Poprvé se tak v základní sestavě objevil makedonský stoper Dimitrovski.

První gólovou šanci měl Baník. V 7. minutě srazil Dimitrovski centr Frejlacha na roh a po jeho rozehrání před boleslavskou brankou nejvýše vyskočil Bolf a hlavičkoval jen pár centimetrů nad břevno. Ve 13. minutě vystihnul Fabián ostravskou rozehrávku, ale útok pokazil, když se neprosadil sám, ani nespolupracoval s trojicí Mendy, Chramosta, Bulut, kteří marně očekávali přihrávku.
Ve 20. minutě kopal Táborský roh. U bližší tyče ho odhlavičkoval bránící Marek, ovšem jen k Táborskému, který bez otálení poslal podruhé míč před ostravskou branku. U bližší tyče byl tentokrát nejvýše Rolko a přehlavičkoval všechny včetně brankáře - 1:0.

V závěru poločasu Ostravští čelili dalším boleslavským šancím. Ve 38. minutě trestný kop Táborského šikovně líznul hlavou Mendy a za překonaným brankářem jistému gólu zabránil Neves. Boleslav kopala Táborským roh a Ostrava ho přežila jen za cenu dalšího rohu. Ten pro změnu rozehrál Opiela a odražený míč z dvaceti metrů zdařile levačkou napálil Fabián. Gólman Baránek efektním skokem ránu mířící do levého vingle vytáhl na další roh.

Ve druhém poločasu už gól nepadl, i když o příležitosti nebyla nouze. V 53. minutě se Ostravští prokombinovali do boleslavské šestnáctky, poslední z nich u míče byl Frejlach, ale ač sám před Millerem, nezamířil přesně. Kolem 60. minuty zahrávali Ostravští dva rohy. Po druhém hlavičkoval na bránu Neuwirth a z malého vápna také hlavou usměrňoval míč Pilík. Naštěstí nad.
Mezi tyto akce se vešel povedený boleslavský útok, kdy po Fabiánově pasu Bulut obehrál stopera Neuwirtha a vystřelil do rukavic Baránka. V 66. minutě Mendyho přihrávku Bulutovi zachytil v pádu Neuwirth a než se zvedl, Chramosta míč přistrčil Bulutovi do jasné gólové pozice, ale australský útočník vhodný moment ke střelbě prováhal.
V 68. minutě aktivní Pilík zakončil individuální akci střelou těsně nad Millerovu branku.
V 73. minutě Mendy přihrál Kuličovi, ten se ve vápně rychle zorientoval a chytrým obloučkem hledal Chramostu na brankovišti, ale ostravští obránci šanci zamezili. Stejně tak se štěstím vzápětí zmařili příležitost Rolka. V 77. minutě Mendy připravil pozici Táborskému, ten z pěti metrů nastřelil Baránka a odražený míč se marně snažil doklepnout Kulič. V následné minutě se do šestnáctky Ostravy probíjel Kulič a byl beztrestně podražen. Dvě minuty před koncem Sedláček téměř z nulového účtu přihrál po zemi Kuličovi, který se v běhu snažil efektní patičkou zaskočit brankáře, ale jen těsně minul pravou tyčku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Dimitrovski, Rolko, Fabián - Mendy, Opiela, Procházka, Táborský (83. Sedláček) - Bulut (72. Kulič), Chramosta (89. Řezníček).

Sestava FC Baník Ostrava: Baránek - Řezník, Neuwirth, Bolf (60. Frydrych), Neves - Šmejkal (34. Pilík), Marek, Hušbauer (46. Greguš), Frejlach - Šenkeřík, Zeher.

Gól: 20. Rolko

ŽK: Neuwirth, Greguš, Neves

Rozhodčí: Damková - Chytil, Pospíšil

Diváků: 4685

Fanshop banner