Vyrovnanou bitvu prohráli v nastavení
Klub

Vyrovnanou bitvu prohráli v nastavení

Redakce

Ani ve třetím mistrovském utkání Boleslavští nebodovali. Ačkoliv vyhráli poločas a v utkání dvakrát vedli, tak prohráli. Rozhodující gól inkasovali v nastaveném čase.

Už ve 2. minutě za podražení Fiksela nařídil rozhodčí Adam bez váhání penaltu, kterou s jistotou proměnil boleslavský kapitán Marek Sedláček ve vedoucí gól - 1:0.
Za tři minuty však bylo skóre srovnané. Po nešťastném odkopu brankáře Luksíka se k míči dostali Brněnští a Lapeš se trefil - 1:1.
Ve většině zbylého prvního poločasu se moc nebezpečných situací před brankami neurodilo. V 16. minutě po trestném kopu Sedláček z metru hlavičkoval do gólmana a jím vyražený míč narazil do tyče a od ní mimo branku.
Pět minut před pauzou na půlící čáře vybojoval míč Mižič, posunul podle levé lajny do útoku Privaru a ten nebojácně vnikl do soupeřovy šestnáctky a z těžkého úhlu nečekanou střelou pod břevno zaskočil brněnského gólmana - 2:1
. Krátce po vedoucím gólu boleslavskou akci završil tvrdou ranou Hruška, ale minul branku.

Druhý poločas začaly oba týmy opatrně. Až v 53.minutě po rohovém kopu, který brněnská obrana odvrátila mimo vápno, krásně z dvaceti metrů vystřelil Honc a těsně minul Veselého branku.
Přesně po hodině hry se utkání jakoby začínalo znovu, neboť Brno vyrovnalo. Střelec prvního brněnského gólu Lapeš se prodral do boleslavské šestnáctky a ve střetu se stoperem Tvrdým upadl, což navedlo sudího Adama k nařízení pokutového kopu. Proměnil ho Simerský - 2:2.
Boleslavští si vynutili čtvrthodinový tlak, ale gól nedali. Honc nastřelil náruč brankáře, Mižičův trestňák nikdo ze spoluhráčů neusměrnil a tak skončil těsně vedle brněnské branky. Brněnští se na protiakci zmohli až v 74. minutě a hned v rozpětí dvou minut dvakrát zahrozili gólem. Boleslavský brankář Luksík však byl pozorný a nenechal se zaskočit.
V 80. minutě po Honcově centru šel v brněnském brankovišti obětavě do hlavičky Privara. Míčem trefil břevno a hlavou tyč, o kterou se zranil a zakrvácený musel odstoupit ze hry. V 83. minutě dalekonosný Říhův střelecký pokus jen o centimetry přeletěl soupeřovu branku. Za minutu přestřelil z výhodné pozice Mižič.
V poslední minutě čtyřminutového nastavení se však prosadili Brněnští. Po centru z pravé strany se hlavou šťastně trefil Radinovič - 2:3.

Sestava FK Mladá Boleslav: Luksík - Dufek, M.Šťastný, Tvrdý, Říha - Fiksel (71. Láncz), Mižič, Sedláček, Honc - Hruška (49. D.Šťastný), Privara (81. Klíma).

Sestava FC Zbrojovka Brno: Veselý - Matyska, Buchta, Zezeula (50. Simerský), Kubec - Přerovský, Radinovič, Dvořák, Fall (46.Varaďa) - Kunc, Lapeš (86. Lutonský).

ŽK: M.Šťastný, Honc - Přerovský, Varaďa, Simerský

Góly: 2. Sedláček, 41. Privara - 5. Lapeš, 60. Simerský, 90+4. Radinovič

Rozhodčí: Adam - Štefan, Pechanec

Diváků: 108

Fanshop banner