Boleslav má o dva body víc než Ostrava
Klub

Boleslav má o dva body víc než Ostrava

Redakce

V utkání 6. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava, které se hraje v neděli 22. srpna 2010 od 17 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi, se střetne šestý s desátým týmem aktuálního ligového pořadí. Boleslav v pěti kolech získala o dva body víc než Ostrava.

Brankový poměr mají kuriózně převrácený, boleslavský je aktivní 7:5, ostravský pasivní 5:7. Na sedmi ligových gólech Mladé Boleslavi se podílelo pět hráčů. Dvakrát se trefil Ivo Táborský a vždycky parádně do pravého horního kouta. Další góly přidali Tomáš Fabián, Ludovic Sylvestre, Alexandre Mendy a Kerem Bulut, přičemž tento australský juniorský reprezentant se výrazně podílel i na gólu Jana Poláka do vlastní ústecké sítě.
O dosavadních pět ligových gólů Baníku Ostrava se přičinilo pět střelců
: Tomáš Frejlach, Adam Varadi, Zdeněk Šenkeřík, Fernando Neves a Zdeněk Šmejkal. Po odchodu Mičoly (Brest), Ličky (Brest) a Vydry (Udine) momentálně Baníku schází kanonýrská osobnost.

„Ofenziva nám dělá trochu starosti, ovšem kdybychom v Mladé Boleslavi prokázali zlepšení, určitě bych se nezlobil," neztrácí optimismus ostravský trenér Miroslav Koubek.

Boleslavský kouč Karel Stanner se ostravským trápením s ofenzívou nenechá ukolébat. Víme, že Ostrava má vysoké hráče pro standardní situace, i když s Olomoucí paradoxně prohrála dvěma góly právě ze standardních situací. Ale takový fotbal už prostě je. Nikde není napsané, že nemůže úspěšnými standardními situacemi vyhrát u nás. Musíme si proto na ně dát pozor a snažit se je eliminovat," zdůraznil Karel Stanner silnou zbraň Baníku.

Z nedávných boleslavských marodů už trénují Tomáš Hrdlička a Ondřej Kúdela. Mimo hru nadále zůstávají zranění Jan Kysela a Ondřej Zahustel.

V disciplinárním trestu zatím není nikdo, ale stoper Petr Johana k němu má zatraceně blízko, neboť ve čtyřech odehraných mistrovských utkáních (první kolo stál kvůli potížím se stehenním svalem) nasbíral už tři žlutá napomenutí a aktuálně mu hrozí stop za čtyři žluté karty. Stejnými hříšníky Gambrinus ligy jsou Miroslav Holeňák (Slovan Liberec), Michal Kordula (Slovácko) a Vlastimil Vidlička (Teplice).
Dalších šest hráčů
FK Mladá Boleslav bylo v tomto ročníku Gambrinus ligy napomínáno zatím jen jednou žlutou kartou. Jsou to Adrian Rolko, Václav Kalina, Ludovic Sylvestre, Michal Sedláček, Jakub Řezníček a David Brunclík.

Z ostravských hráčů už byli dvakrát napomínáni Tomáš Marek, Adam Varadi a Aleš Neuwirth, jednu žlutou kartu viděli Josef Hušbauer a Tomáš Frejlach. Ovšem Adam Varadi je jedním ze tří hříšníků, kteří už byli v novém ročníku Gambrinus ligy vyloučení. Kromě ostravského útočníka červenou viděli také vršovický bek Jiří Rychlík a sparťanský obránce Jiří Kladrubský.

Fanshop banner