Proti Spartě bez čtyř stoperů
Klub

Proti Spartě bez čtyř stoperů

Redakce

V utkání 13. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha, které se hraje v sobotu 3. listopadu 2012 od 19,20 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, budou boleslavskému týmu scházet čtyři stopeři.

To je v historii FK Mladá Boleslav, možná i celé Gambrinus ligy, nevídaná situace. Petr Johana s Radkem Dosoudilem mají trest za čtyři žluté karty, Adrian Rolko s Michalem Smejkalem jsou dlouhodobě zranění. Proti přednímu týmu Gambrinus ligy je to velmi nepříjemná komplikace. Přesto trenér Ladislav Minář nepostrádá bojovnou náladu. „Po vítězství nad Brnem chceme vyhrát i druhé po sobě jdoucí utkání na domácím hřišti. Věřím, že hráči zopakují kvalitní výkony a přidají k nim přesnější střelbu. Jedině tak získáme potřebné body," řekl sportovní ředitel a trenér mužstva Ladislav Minář, jenž se podobně jako jeho svěřenci těší na zaplněné hlediště a patřičně bouřlivou atmosféru odpovídající tomu, že přijede Sparta Praha.

Sparta na podzim 2012 ze šesti ligových utkání na soupeřových hřištích získala jen osm bodů za dvě výhry (na Slovácku 4:1 a v Jablonci 2:1) a dvě remízy (na Dukle a v Jihlavě shodně 1:1). Dvakrát prohrála (v sedmém kole v Plzni a v devátém kole na Slavii vždy 0:1).

Boleslav na domácím hřišti ze šesti ligových zápasů čtyři vyhrála (s Českými Budějovicemi 3:2, Slavií Praha 1:0, Hradcem Králové 1:0, Brnem 1:0) a dva prohrála (s Jihlavou 1:3 a Olomoucí 0:1).

Sparta je s devatenácti nastřílenými góly čtvrté nejofenzivnější mužstvo a Boleslav druhým nejhůře střílejícím týmem současné Gambrinus ligy. Ve dvanácti mistrovských zápasech dala jen jedenáct gólů stejně jako třináctá Příbram. Hůře z prvoligových týmů střílí jen čtrnácté Teplice, které daly pouhých deset gólů.

Střelci boleslavských ligových gólů na podzim 2012: 3 - Matej Sivrič, Martin Nešpor, 1 - Ondřej Kúdela, Jakub Mareš, David Brunclík, Lukáš Magera, Jan Štohanzl.

Střelci sparťanských ligových gólů na podzim 2012: 5 - Václav Kadlec, 3 - Léonardo Kweuke, 2 - Jiří Jarošík, Bekim Balaj, Pavel Kadeřábek, 1 - Tomáš Přibyl, David Pavelka, Josef Hušbauer, Tomáš Zápotočný, Ondřej Švejdík.

V boleslavském dresu dal Spartě nejvíce gólů Luboš Pecka, celkem šest ve třech sezónách 2004-07. V utkáních Mladé Boleslavi se Spartou Praha nastřílel pět gólů Marek Kulič, ale dva jako sparťan do boleslavské branky a tři jako boleslavský hráč do sparťanské branky. Třikrát proti Spartě v posledních třech mistrácích skóroval Jan Chramosta, jenž nyní kvůli zranění nehraje.

Fanshop banner