Sparta byla nad jejich síly
Klub

Sparta byla nad jejich síly

Redakce

Po dvou mistrovských kolech jsou boleslavští dorostenci bez bodu a bez vstřeleného gólu. Naopak už šestkrát inkasovali a proto jsou na dně ligové tabulky.

Hned z první akce promarnil střeleckou příležitost D.Šťastný, když přestřelil sparťanskou branku. Podobně zakončil akci v 18. minutě, kdy se ke střelbě z hranice šestnáctky dostal po Mižičově centru z levé strany.
V době, kdy dění na hřišti působilo vyrovnaně, se ve 24. minutě Spartě povedl rychlý protiútok, na jehož konci Kučera snadno z malého vápna doklepl míč do boleslavské sítě - 0:1. O pět minut později se pokusil ohrozit boleslavskou branku Frýdek, ale minul ji.
V 35. minutě kopal Mižič od levé postraní lajny trestňák a sparťanská defenzíva se ubránila jen se štěstím.
Ve 36. minutě Zelenkův centr u bližší tyče hlavičkoval Jeřábek a gólman Luksík srazil míč na roh. Rozehrál ho Frýdek, boleslavská obrana nebezpečí zažehnala jen za cenu dalšího rohu. Kopal ho opět Frýdek a nastřelil vzdálenější tyč boleslavské branky. Po dalším sparťanském útoku Luksík efektně kryl Jeřábkovu ránu z úhlu.
Z ojedinělé boleslavské akce D.Šťastný po Mižičově přiťuknutí vystřelil slabě. To Sparta tři minuty před přestávkou předvedla důraznější řešení. Hybš posunul do vápna Ujlakyho, který po zemi prostřelil brankáře Luksíka - 0:2. Ještě před koncem poločasu Kučerovu povedenou střelu bravůrně vytáhl Luksík nad břevno.

Ve druhém poločasu byla Sparta evidentně aktivnější a boleslavský brankář nejzaměstnanějším aktérem. Pasivní boleslavský tým nevymyslel kloudnou útočnou akci a čekal na ránu z milosti. Inkasoval dvě v závěrečné desetiminutovce.
V 60. minutě Hruška tísněn stoperem Frýdkem špičkou kopačky zakončil boleslavskou akci mimo branku. A o deset minut později vybojoval Říha pro Boleslav roh, ze kterého však nikdo branku soupeře neohrozil. Jinak hrála především Sparta a Luksík byl opakovaně poslední boleslavskou instancí.
Deset minut před koncem Jeřábek snadno z malého vápna potvrdil výhru Sparty - 0:3. A v 88. minutě dílo boleslavské zkázy dokonal Ujlaky, když obehrál stopera M. Šťastného a přesně zamířil podle levé paže Luksíka - 0:4.

Sestava FK Mladá Boleslav: Luksík - Fiksel, Šimek (28. Říha), M.Šťastný, Tvrdý - Honc (59. Klain), Sedláček, Láncz, Mižič - Hruška, D.Šťastný (56. Privara).

Sestava AC Sparta Praha: Kotěra - Zelenka, Hronek, Frýdek, Barciaga - Kučera (69. Toms), Mac Hong, Macháč (60. Kucalas), Hybš - Ujlaky, Jeřábek (84. Tomášek).

Góly: 42. a 88. Ujlaki, 24. Kučera, 80. Jeřábek

ŽK: Tvrdý - Hronek, Frýdek, Barciaga

Rozhodčí: Bílek - Hlaváč, Vlk

Diváků: 105

Fanshop banner