Vstup do mistrovské sezóny pokazili
Klub

Vstup do mistrovské sezóny pokazili

Redakce

V úvodním mistráku boleslavští dorostenci nepředvedli nic pozitivního z toho, čím vyhrávali přípravná utkání. Zklamali prohrou a především mizerným výkonem bez nasazení.

První šanci zápasu si vypracovala Boleslav. Ve 3. minutě po Soukupově centru z levé strany Hruška přehlavičkoval opavského brankáře, ale na lajně jej zastoupil obránce. Skóre se tudíž nezměnilo. O deset minut později Klainem dobře zahraný trestný kop spoluhráči nevyužili.
V 16. minutě po rohovém kopu Opavy podržel boleslavský tým skvělým zákrokem brankář Luksík a v opakovaném ataku opavský střelec minul branku. Opavští byli iniciativnější a hrozili ze hry i ze standardních situací. Naštěstí planě. Ve 23. minutě opavský kapitán Hoza z dobré pozice střílel vedle a za pět minut další opavská akce skončila opět nepřesnou koncovkou.
Ojedinělý boleslavský útok ve 29. minutě korunoval Hruška slabou ranou, se kterou si brankář Štencek bez obtíží poradil.

Po přestávce první nebezpečnou akci předvedli Boleslavští. Po Klímově brejku v 51. minutě se v šanci ocitl Honc, ale míč do soupeřovy branky nedostal.
V 55. minutě kopala Opava roh, bránící Říha sice míč odkopl od branky, ale jen na soupeřovy kopačky. Opavští tak pokračovali v ataku, který gólově zhodnotil Čepelka - 1:0.

V 65. minutě Sedláčkův trestný kop hlavičkoval těsně vedle M. Šťastný.
V 72. minutě ztratil Říha míč, v následném souboji chyběl Fikselovi důraz a opavský Kazník podruhé překonal boleslavského brankáře - 2:0.

Závěrečná boleslavská snaha po zkorigování či dokonce vyrovnání nepříznivého skóre vyzněla marně. Po narážečce s Klímou pěkně z levé strany odcentroval Říha, ale před brankou spoluhráče nenašel. Privara připravil palebnou situaci Klímovi a jeho dělovka těsně přeletěla opavskou branku. Klain rohovým kopem našel Privaru a ten hlavou přestřelil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Luksík - Fiksel, Šimek (70. Tvrdý), M.Šťastný, Říha - Honc, Sedláček, Mižič (46. Klíma), Soukup (46. Privara) - Hruška, Klain.

Góly: 55. Čepelka, 72. Kazník

ŽK: Čepelka, Hrabina, Hadaščok - Sedláček, Soukup, Hruška

Rozhodčí: Hájek

Fanshop banner