Prohráli s posledním ligovým týmem
Klub

Prohráli s posledním ligovým týmem

Redakce

Boleslavští nepřemohli poslední tým Gambrinus ligy a inkasovali v tomto ročníku dosud nejvyšší prohru. Jediná povedená gólová střela Táborského byla na bodový zisk málo.

Kulisy pondělní dohrávky pátého ligového kola byly dané tím, že v historickém přehledu Mladá Boleslav v Brně prohrála první tři utkání, to poslední před čtyřmi roky. Další tři duely v řadě vyhrála.
Brno na dně ligové tabulky bylo bez bodu a s nejhorším vysvědčením pro obranu, která ve čtyřech zápasech inkasovala deset gólů.
Boleslavští věděli, že by si postavení na šestém místě neměli pohoršit ani při těsné prohře. Bod za remízu by je vynesl na čtvrtou příčku a tři body za výhru dokonce na třetí pozici před pražskou Spartu a za dosud neporažené duo týmů z Plzně a Olomouce.

Trávník městského stadionu v Srbské ulici v pozdním odpoledni ještě před výkopem prolily dva vydatné lijáky. Prospěly svižné hře. Boleslav začala aktivně. Ale první opravdu gólovou šanci mělo Brno. Ve 13. minutě po kostrbatém Brunclíkově zákroku kopal Polách trestňák a Kalabiška z malého vápna hlavičkoval. Miller famózně míč vyrazil a vzápětí uspěl i při dorážce Hudce. Boleslavskou odpovědí byla ve 20. minutě Mendyho rána. Lejsal ji výtečným zákrokem vyrazil k Chramostovi a ten z deseti metrů přestřelil prázdnou brněnskou branku. Ve 28. minutě po Střeštíkově průniku a přízemním centru přes šířku malého vápna zakončoval ve skluzu Michálek. Branku Boleslavi naštěstí netrefil. Ve 31. minutě po brněnském rohu hlavičkoval Trousil do břevna Millerovy branky.

Ve 39. minutě už šlo Brno do vedení. Rozhodčí si vymyslel trestný kop po souboji Brunclíka s Poláchem. Míč si připravil Střeštík, ale přeskočil ho, načež ránu podle hráčské zdi zdařile vyslal Polách a trefil se do spodního kouta u levé tyče, kam Miller skočil pozdě - 1:0.

Za tři minuty po opětovně vymyšleném trestňáku, když běžící Dřížďal zakopl o drn jako žáček, rozvlnil míč podruhé síť za Millerovými zády. Kopal Střeštík a některý z jeho spoluhráčů před brankou tečoval v ofsajdovém postavení. Rozhodčí naštěstí viděli a gól neuznali.

Druhý poločas začal pro Boleslav dobře. Bulut sice spálil jasnou šanci po Chramostově přihrávce, ale ve 48. minutě Táborský pěknou ranou, která se od břevna svezla do brněnské sítě, vyrovnal - 1:1. Boleslavská radost však netrvala dlouho.

Tři minuty po vyrovnání si sudí vymyslel penaltu, když Kalabiška přepadl přes ruce ležícího brankáře Millera. Dostálek se v exekuci pokutového kopu nemýlil - 2:1. A v 59. minutě Dostálek našel na pravé straně vápna nekrytého Michálka, který šťastnou pumelicí prostřelil Millera - 3:1.

Ve zbývajícím čase snaha boleslavských hráčů po zkorigování nepříznivého výsledku byla marná. Tím spíše, když sudí Bílek v 64. minutě jasný penaltový faul Husára na pronikajícího Mendyho nechal bez potrestání.
Brněnští dohrávali utkání v klidu. Boleslav na útočnou aktivitu nerezignovala, ale jejím akcím chyběla přesnost a větší dravost v koncovce. I přes prohru zůstala sedmibodová Mladá Boleslav šestá v ligovém pořadí a Brno nadále na úplném konci.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Johana, Rolko, Fabián (76. Procházka) - Mendy, Opiela, Brunclík (46. Sedláček), Táborský - Chramosta (83. Kulič), Bulut.

Sestava FC Zbrojovka Brno: Lejsal - Dřížďal, Hudec, Trousil, Husár - Michálek (83. Došek), Dostálek, Polách, Kalabiška - Rabušic (76. Hodek), Střeštík (60. Okleštěk).

Góly: 39. Polách, 51. Dostálek (penalta), 59. Michálek - 47. Táborský

ŽK: Trousil, Hudec, Polách - Johana, Brunclík, Sedláček

Rozhodčí: Bílek - Wilczek, Štěrba

Diváků: 2408

Fanshop banner