Řezníček promarnil šancí na dva zápasy
Klub

Řezníček promarnil šancí na dva zápasy

Redakce

Stála herní převaha a marné dobývání soupeřovy branky. Takový byl fotbal v podání boleslavské juniorky. Jenom Řezníček zahodil šest gólových příležitostí a jeden gól mu nepřesní sudí neuznali kvůli ofsajdu.

Už ve 3. minutě běžel Řezníček sám na branku po nádherném Hrdličkově pasu, ale gól nedal. Z akce byl jenom roh, kterému se Pražané ubránili s pomocí sudího, jenž odpískal boleslavskému Hrdličkovi útočný faul. Za dvě minuty kopali Boleslavští další roh, ale opět ho nezužitkovali. V 6. minutě ani soupeř nevyužil dva po sobě jdoucí rohy.
Většina dramatických situací se odehrávala před branku Vltavínu.
V 9. minutě založil Hrdlička povedenou akci přes Tvarohu, jehož přízemní centr proletěl malým vápnem k Volfovi, který vrátil míč před branku, kde Řezníček z půl metru snadno doklepával do sítě, ale rozhodčí gól neuznali kvůli střelcově postavení v ofsajdu.
O chvíli později na Řezníčkův centr z pravé strany byl před brankou Schubert krátký a Tvaroha ho nezpracoval a jeho střelu zblokoval bek do rohu. Ve 27. minutě Janíček zprava povedeně centroval a Řezníček hlavou těsně minul levou vingl. Ve 29. minutě pro změnu Řezníček centroval zleva a Volf hlavičkoval jen pár centimetrů nad břevno. Ve 31. minutě po Ščukově přihrávce zprava Řezníček z metru zamířil vedle levé tyče. Ve 34. minutě přízemní rána z Hrdličkovy levačky skončila malý kousek opět vedle levé tyče Vltavínu. Ve 36. minutě Volf ve vápně nezištně přistrčil Řezníčkovi, který s jasnou gólovou šancí naložil velmi lajdácky a slabý pokus o lob gólman Pokorný srazil na roh. Po něm se Pražané úspěšně bránili sérii centrů z obou stran trestného území.
První oločas uzavřel Kuchařův střelecký pokus z dvaceti metrů, se kterým si Vorel snadno poradil, a o chvíli později nevyužitý rohový kop Boleslavi.

Druhý poločas začal rozháraným fotbalem.V 55. minutě se prodral zleva Řezníček přes tři protihráče, přihrál před branku Tvarohovi, ale ten míč minul. V 59. minutě rozehrál Hrdlička trestný kop na Dimitrovského, který vystřelil ze třiceti metrů nepřesně. V 65. minutě po Volfově centru z pravé strany lajdácky z malého vápna hlavičkoval Řezníček. Netrefil branku a zahodil tak další jasnou gólovou šanci. V 67. minutě Hrdlička uvolnil na pravém křídle Ščuka a ten při svém sólu tak dlouho otálel se střelou, až mu ji bek srazil na roh. Po jeho rozehrání s tečovanou ránou Hrdličky si snadno poradil gólman Pokorný. V 77. minutě po Řezníčkově akci Dolinajec připravil střeleckou pozici Dudkovi a ten nedůraznou a nepřesnou placírkou trefil náruč Pokorného uprostřed branky. V 79. minutě se Řezníček neprosadil sám proti brankáři. V 86. minutě po Klasnově centru za boleslavskou obrannou linii nekrytý Valášek hlavičkoval z deseti metrů mimo levou vingl Vorlovy branky. Byla to ojedinělá útočná akce Vltavínu. Ten se ubránil i závěrečnému boleslavskému tlaku.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel - Janíček, Dimitrovski, Mrvík, Horák - Volf, Hrdlička, Dudka (78. Synek), Tvaroha (68. Dolinajec) - Schubert (28. Ščuk), Řezníček.

Loko Vltavín: Pokorný - Hebnar, Kozák, Bureš, Hájek - Klasna, Pečeňa (64. Socha), Valášek, Kuchař (90. Vlk) - Škorvánek (74. Hradecký), Štumf.

ŽK: Schubert, Janíček, Řezníček, Hrdlička, Mrvík - Klasna, Hebnar

Rozhodčí: Vlasjuk - Váňa, Jedlička

Diváků: 139

Fanshop banner