V Brně poprvé bez Sylvestra
Klub

V Brně poprvé bez Sylvestra

Redakce

Utkání 5. kola Gambrinus ligy FC Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav se hraje v pondělí 16. srpna od 18 hodin na Městském stadionu v Srbské ulici v Brně. Střetne se poslední se čtvrtým týmem tabulky.

Na konci ligového pořadí po čtyřech mistrovských kolech je ambiciózní Brno hodně nečekaně. Srazily ho tam čtyři prohry, z nichž nepřekvapivější byla druhá v pořadí od ústeckého nováčka. Prohrálo postupně v Jablonci 0:1, doma s Ústím 1:3, v Ostravě 0:3 a doma se Slavií 2:3.
Boleslavští po výhře v Teplicích nad Ústím 2:0 nečekaně doma remizovali s Budějovicemi 1:1, zbytečně prohráli na Slavii 0:1 a probudili se doma proti Příbrami 3:0. Stejně jako v bodovém zisku i ve střelecké potenci je mezi Boleslaví a Brnem výrazný rozdíl.

Boleslavští nastříleli šest gólů a Brněnští jen tři.
Boleslavskými střelci ligových gólů jsou Tomáš Fabián, Ivo Táborský, Ludovic Sylvestre, Alexandre Mendy a Kerem Bulut, přičemž ten se výrazně podílel i na gólu Jana Poláka do vlastní ústecké sítě.
Za Brno si úspěšné trefy připsali Jan Kalabiška, Marek Střeštík, Richard Dostálek.

Ještě větší rozdíl je v defenzivní práci. Boleslavští dostali dva, Brněnští už deset gólů ze soupeřových kopaček. Proto vedení brněnského klubu operativně posílilo defenzívu mužstva Martinem Hudcem (půlroční hostování ze Sigmy Olomouc) a Tomášem Michálkem (půlroční hostování z Jablonce). Oba proti Boleslavi nejspíše nastoupí.

Boleslavští se musí poprvé obejít ve středové řadě bez Ludovica Sylvestra, jenž přestoupil do anglického Blackpoolu. Z trojice dlouhodobě zraněných jsou stále mimo hru Ondřej Zahustel (operované koleno) a Jan Kysela (nakopnutý kotník), ovšem Ondřej Kúdela po zranění stehenního svalu již začal trénovat. Proti Brnu je jeho nasazení stále nejisté.

Fanshop banner