Sylvestre přestoupil z Boleslavi do Blackpoolu
Klub

Sylvestre přestoupil z Boleslavi do Blackpoolu

Redakce

Ludovic Sylvestre po dvouletém působení v FK Mladá Boleslav absolvoval úspěšně herní testy a zdravotní prohlídku v Blackpoolu a s nováčkem anglické Premie League podepsal avízovaný dvouletý kontrakt s opcí na angažmá pro další rok.

Ludovic Sylvestre podstoupil herní test v anglickém klubu v červnu letošního roku bezprostředně před zahájením mladoboleslavské letní přípravy. V neděli 8. srpna hned, jak to bylo možné po skončení utkání čtvrtého kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - 1.FK Příbram 3:0, odletěl do Blackpoolu na zdravotní prohlídku. Teprve po jejím zdárném průběhu podepsal novou profesionální smlouvu a jeho přestup ze středočeské Mladé Boleslavi do severoanglického Blackpoolu se stal administrativním faktem.

Francouzský záložník Ludovic Sylvestre narozený před šestadvaceti lety začal fotbalovou kariéru ve francouzském Štrasburku, odkud si ho vytáhla španělská Barcelona. Většinou hrával za juniorku, ale kopal i za áčko tohoto evropského velkoklubu. V létě 2006 ho senzačně koupila Sparta Praha. Na jaře 2008 hostoval v Plzni a v létě toho samého roku přestoupil do Mladé Boleslavi.

V Gambrinus lize odehrál za Spartu 25 utkání, aniž dal gól, za Plzeň 14 utkání a dal 3 góly, za Mladou Boleslav 60 utkání, v nichž nastřílel 12 gólů. Celkem si tedy v české nejvyšší soutěži připsal 99 utkání a 15 gólů. Jak je z předchozího výčtu zřejmé, většinu v dresu Mladé Boleslavi. Od 11. srpna 2010 pokračuje ve fotbalové kariéře v anglickém týmu Blackpool FC. Vedení FK Mladá Boleslav i všichni jeho fanoušci mu přejí zdraví a sportovní zdar v novém působišti.

Fanshop banner