Rozstříleli příbramskou obranu za poločas
Klub

Rozstříleli příbramskou obranu za poločas

Redakce

Souboj středočeských týmů rozhodli Boleslavští v prvním poločase třemi góly Mendyho, Fabiána a Buluta. Příbramským tak uštědřili první prohru v aktuálním ročníku Gambrinus ligy.

Parádní první poločas předvedli boleslavští fotbalisté v utkání, při kterém se očekávalo nezáživné dobývání soupeřovy branky. Než sudí poslal hráče odpočinout, nastříleli Boleslavští tři góly.

Ve 12. minutě předvedl Táborský milimetrově přesný rohový kop k bližší tyči na hlavu Mendyho, který se trefil přesně k levé tyči, kam brankář Příbrami nemohl dosáhnout - 1:0. Ve 26. minutě po Opielově profesorské kolmici běžel sám na branku soupeře Chramosta. Rozhodl se pro blafák kolem levé brankářově ruce, ten však úmysl vystihl a zabránil téměř jistému gólu. O chvíli později přežili Příbramští Johanovu šanci po Táborského rohu. Ve 31. minutě Táborského centr Hruška vyboxoval před Rolkem, ale jen na hranici šestnáctky, kde byl připravený Fabián a přízemní ranou chumel hráčů úspěšně prostřelil - 2:0.
Ve 34. minutě propásli Příbramští šanci, kdy po centru Pleška slabě zakončil Wágner do připraveného Millera. Ve 37. minutě si Bulut narazil s Chtramostou a sólo proti brankáři zakončil střelou mezi jeho nohy - 3:0. Poločas Boleslavští dohráli za skandovaného potlesku spokojeného publika v exhibičním tempu s technickými parádičkami při kombinacích, v čemž vynikal především Sylvestre, jenž se tak rozloučil s mladoboleslavskými fotbalovými příznivci před odchodem do anglického Blackpoolu.

Po přestávce Boleslavští hru kontrolovali. V útoku nebyli tak důrazní jako v prvním poločasu, i když v aktivitě úplně nepolevili. Gól však už nedali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kalina, Johana, Rolko, Fabián (86. Dimitrovski) - Mendy, Sylvestre, Opiela, Táborský - Bulut (67. Řezníček), Chramosta (75. Kulič).

Sestava 1.FK Příbram: Hruška - Plašil, Ricka, J.Štochl, Nohýnek - Klesa (81. M.Štochl), Tarczal, Videgla (46. Borek), Pleško - Wágner (46. Jurdík), Huňa.

ŽK: Johana

Góly: 12. Mendy, 31. Fabián, 37. Bulut

Rozhodčí: Adámek - Moudrý, Marek

Diváků: 4020

Fanshop banner