Jabloneckým dali bůra
Klub

Jabloneckým dali bůra

Redakce

Generálku na nový mistrovský ročník nevyšší dorostenecké ligy sehráli Boleslavští za vytrvalého deště, který jim nepokazil střeleckou chuť. Nastříleli pět gólů, z toho čtyři až po přestávce.

Boleslavští dorostenci začali kanonádu už v 6. minutě. Po Honcově pasu běžel D.Šťastný sám na soupeřovu branku a střelou podle gólmana šanci proměnil - 1:0.
V 15. minutě po rychlé Sedláčkově rozehrávce standardní situace a spolupráci Martina a Davida Šťastných promarnil příležitost Hruška, kterému obránci střelecký pokus zablokovali.
Jablonečtí první nebezpečnou akci předvedli až v 19. minutě. M.Šťastný branku ochránil za cenu rohu. Ve 30. minutě po kiksu Říhy měli Jablonečtí druhou šanci, ale střela jejich útočníka podle včas vyběhnuvšího Lukšíka mířila mimo branku. Kolem 38. minuty Jablonečtí vytrvale doráželi na boleslavskou branku, ale více než tři rohové kopy nezískali.
V poslední minutě poločasu po Honcově centru hlavičkoval Hruška do břevna.

Druhý poločas začali podobně jako první půli lépe Boleslavští. V 53. minutě Privara na hranici šestnáctky připravil střeleckou pozici Mižičovi, který s přehledem skóroval - 2:0. V 65. minutě po akci Klaina s Rieszem vystřelil z necelých dvaceti metrů Hruška a trefil se krásně pod břevno - 3:0.
V 68. minutě
boleslavská defenzíva zaváhala. Soupeř průnik středem hřiště završil gólem - 3:1. Jak se později ukázalo, byl to ojedinělý čestný úspěch Jablonce. Naopak Boleslavští v poslední desetiminutovce přidali dva góly.
V 80. minutě po Klainově kolmici Hruškovo sólo ještě jablonecký gólmana vychytal. O čtyři minuty později Privara prošel individuálně od rohového praporku přes dva beky a nezadržitelně zavěsil - 4:1. Další Privarovo sólo vymyslel přesnou přihrávkou Hruška, ale Jablonec útok zastavil faulem. Trestný kop rozehrál Klíma bez velkého otálení do odkryté branky nesoustředěného brankáře - 5:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Lukšík (46. Vokatý) - Fiksel (46. Dufek), Šimek (46. Tvrdý), M.Šťastný, Říéha (46. Risze) - Honc (46. Mižič), Sedláček (46. Klíma), Láncz, Soukup (46. Klain) - D.Šťastný (46. Privara), Hruška (46. Klain).

Góly FK MB: 6. D.Šťastný, 53. Mižič, 65. Hruška, 84. Privara, 89. Klíma.

Fanshop banner