V neděli přijede dosud neporažený tým
Klub

V neděli přijede dosud neporažený tým

Redakce

Utkání 4. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - 1.FK Příbram se hraje v neděli 8. srpna od 17 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi. Příbramští jsou aktuálně jedním ze šesti dosud neporažených týmů Gambrinus ligy.

Boleslav na osmé příčce ligové tabulky za Příbramí zaostává o jedno místo a o jeden bod. Po třech odehraných kolech to však nic zásadního neznamená. „Je tak vyrovnaná, že kdo je dnes poslední, za dvě kola může hrát o přední umístění a naopak," pravil boleslavský trenér Karel Stanner.

O prvoligové body Boleslav s Příbramí hrály dosud desetkrát. Boleslav vyhrála pětkrát, Příbram jenom jednou a čtyřikrát se hrálo nerozhodně. Boleslav prohrála jen první prvoligový duel, který se na počátku října 2004 hrál na příbramském trávníku. O jediné boleslavské prohře rozhodl tehdy Alex Mendy, který v závěru vyrovnaného duelu hlavou dal vítězný gól do boleslavské branky. Od té doby bezmála šest let, přesněji sedmdesát měsíců, neprohrála. V úspěšném období je však také soutěžní ročník 2007/08, ve kterém Příbramští hráli II. ligu a o prvoligové body se proto s Boleslaví nestřetli. Celkové skóre 15:9 je příznivé pro Boleslav.

Statistika ligových utkání Mladé Boleslavi s Příbramí

Podzim 2004 Příbram - Mladá Boleslav 2:1 (Mlika, Mendy - Palát)
Jaro 2005 Mladá Boleslav - Příbram 0:0
Podzim 2005 Mladá Boleslav - Příbram 0:0
Jaro 2006 Příbram - Mladá Boleslav 1:2 (Buryán - Pecka 2)
Podzim 2006 Příbram - Mladá Boleslav 1:2 (Kaplan - Palát, Pecka)
Jaro 2007 Mladá Boleslav - Příbram 2:1 (Pecka, Poláček - Otepka)
Podzim 2008 Mladá Boleslav - Příbram 3:1 (Procházka, Kalina, Pecka - Huňa)
Jaro 2009 Příbram - Mladá Boleslav 1:1 (Plašil - Chramosta)
Podzim 2009 Mladá Boleslav - Příbram 2:0 (Kulič, Rajnoch)
Jaro 2010 Příbram - Mladá Boleslav 2:2 (Klesa, Huňa - Kúdela, Hrdlička)

Poslední vzájemné měření sil na jaře 2010 se mělo původně hrát 6. března, ale kvůli sněhové kalamitě na příbramském stadionu se uskutečnilo až v náhradním termínu ve středu 14. dubna. A pro Mladou Boleslav mělo smůlovatý průběh, když přišla o dva body v posledních pěti minutách. Boleslavští vyhráli první poločas gólem Kúdely po nezištné Sedláčkově přihrávce, když před tím zůstaly bez využití šance Sylvestra, Kaliny, Chramosty a Táborského. Příbramští zahrozili jenom jednou Klesou.
Ve druhém poločasu nejprve Chramosta zazdil gólovou tutovku a v 55. minutě sudí Kocián přísně vyloučil Kúdelu. V oslabení boleslavské vedení zvýšil Hrdlička po spolupráci s Chramostou, který v 73. minutě nastřelil břevno. V závěru utkání si rozhodčí Kocián vymýšlel standardní situace proti boleslavské brance tak dlouho, až v 86. minutě Klesa snížil a v 89. minutě Huňa vyrovnal.

Kompletní program 4. kola Gambrinus ligy

Pátek 6.srpna od 17,30 hodin Zbrojovka Brno - Slavia Praha
Sobota 7.srpna od 18 hodin Bohemians 1905 - Slovácko
Neděle 8.srpna od 17 hodin Sigma Olomouc - Ústí nad Labem
Neděle 8.srpna od 17 hodin Mladá Boleslav - Příbram

Neděle 8.srpna od 17 hodin Slovan Liberec - Baumit Jablonec
Neděle 8.srpna od 19 hodin Sparta Praha - Baník Ostrava
Pondělí 9.srpna od 18 hodin Teplice - České Budějovice
Pondělí 9.srpna od 18 hodin Hradec Králové - Viktoria Plzeň

Fanshop banner