Zase budeme dobývat branku, tuší Stanner
Klub

Zase budeme dobývat branku, tuší Stanner

Redakce

V utkání 4. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - 1.FK Příbram, které se hraje v neděli 8. srpna od 17 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi, budou Boleslavští stále postrádat dlouhodobě zraněné Kúdelu, Kyselu a Zahustela.

Boleslavští se připravují na úporné dobývání soupeřovy obrany. A věří, že si s nelehkým úkolem poradí lépe, než v úvodním domácím utkání s Českými Budějovicemi.
„S Příbramí čekám naprosto stejnou hru jako s Budějovicemi. Viděl jsem utkání Příbram - Olomouc a dobře si pamatuji, co v Boleslavi před půlrokem předvedlo Kladno vedené trenérem Hřídelem. Takže od Příbrami nečekám žádnou ódu na fotbalovou krásu a pro nás to bude otázka dobývání branky a vyvarování se chyby v defenzívě, abychom nějaký náhodný gól neinkasovali," prohlásil rozmrzele a zároveň patřičně odhodlaně boleslavský kouč Karel Stanner. Při rozvažování nad sestavou musí stále vynechat trojici marodů.

Defenzivní záložník Ondřej Kúdela se zotavuje ze zranění stehenního svalu. Ofenzivní záložník Jan Kysela po těžkém zranění kotníku už sice odložil berle, ale zatím navštěvuje jenom posilovnu a do míče ještě kopat nemůže. Další ofenzivní záložník Ondřej Zahustel usilovně rehabilituje po jarní operaci křížového vazu v koleni, ale při pohybových aktivitách také ještě musí zapomenout na fotbalový míč.

V současném hráčském kádru FK Mladá Boleslav jsou tři fotbalisté, kteří ve své profesionální kariéře oblékali příbramský dres.

Dvaadvacetiletý útočník Jakub Řezníček je příbramským odchovancem a do Mladé Boleslavi přestoupil v létě 2007. První ligový zápas hrál za Příbram, první ligový gól dal za Mladou Boleslav. V Gambrinus lize dosud nastoupil do 46 utkání a vsítil 8 gólů.

Šestadvacetiletý francouzský středopolař Alexandre Nöel Mendy začal v Příbrami své působení v českém fotbalu. Za Příbram v období 2003-06 odehrál 57 utkání a dal 6 gólů. Později kopal rok a půl nejvyšší soutěž za Most a v srpnu 2007 přestoupil do Mladé Boleslavi. V Gambrinus lize již nastoupil do 179 zápasů a dal 18 gólů.

Čtyřiatřicetiletý útočník Marek Kulič začal s fotbalem v Hradci Králové a přes Lázně Bohdaneč a Drnovice přišel v červenci 1999 do Příbrami, kde hrál čtyři roky a v 67 utkáních nastřílel 14 gólů. V srpnu 2003 odešel do Českých Budějovic a po dvou letech v červenci 2005 přestoupil do Mladé Boleslavi, kde je dosud s výjimkou působení ve pražské Spartě (od ledna 2007 do června 2009). Dosud v Gambrinus lize odehrál celkem 316 utkání a dal 73 gólů.

Fanshop banner