V neděli začnou hrát o body
Klub

V neděli začnou hrát o body

Redakce

Junioři mistrovskou sezónu v ČFL zahájí utkáním FK Králův Dvůr - FK Mladá Boleslav"B" v neděli 8. srpna od 17 hodin. Doma se poprvé představí v utkání FK Mladá Boleslav"B" - Loko Vltavín v sobotním dopoledni 14. srpna od 10,15 hodin.

Družstvo FK Mladá Boleslav"B" v létě převzal trenér Milan Pechanec. Absolvoval s ním kondiční soustředění v horských podmínkách a sedm přátelských zápasů. Ve všech nastoupili Borovička, Volf, Dolinajec, Mrvík, Štěpánek, Ščuk, Synek, Smetana, Tvaroha a Kozma. Jenom jednou chyběli Horák a Hadziresic, dvakrát scházel Svoboda.

Jak jste spokojený s průběhem letní přípravy?

„Příprava byla krátká, scházel nám jeden týden na doladění herního stylu a procvičení standardních situací."

Vyzkoušel jste čtyři brankáře a pětadvacet hráčů, z nichž deset nastoupilo ve všech sedmi zápasech, což svědčí o tom, že o základní sestavě máte jasnou představu?

„Kostru tvoří hráči, kteří v předchozí sezóně už třetí ligu hráli. A přiznám se, že na ně spoléhám. Z těch, co přišli z dorostu jsou někteří také hodně šikovní. Nápomocni nám určitě budou někteří hráči s prvoligového kádru trenéra Stannera a tak se může stát, že družstvo v některých mistrovských utkáních bude mít jinou tvář, než mělo v přípravných zápasech. Mladí však budou mít dost prostor na sobě pracovat a zdokonalovat se v zápasech i trénincích."

Co je s hráči Rosenkranz, Zbrožek, Schubert, Vilám, Vorasický, Charuza, Dudka, kteří toho v létě moc nenahráli?

„Rosenkranz, Vilám, Vorasický byli po soustředění vyřazeni z kádru juniorky a hledají si angažmá mimo boleslavský klub, Zbrožek je dlouhodobě zraněný, Schubert měl v průběhu přípravy zdravotní problémy, Charuza s Dudkou absolvovali část letní přípravy s prvoligovým áčkem a počítám s nimi."

Letošní zahájení ČFL se podobá loňskému programu. Boleslavští v roce 2009 také začínali v Královým Dvoru a ve druhém kole hostili pražský Vltavín.
Před rokem Boleslavští na hřišti Králova Dvoru remizovali 2:2, přestože poločas jasně 2:0 vyhráli. Letos v březnové odvetě doma vyhráli 2:1.
S týmem Loko Vltavín měli v minulém ročníku dokonce stoprocentní úspěšnost, neboť v loňském srpnu doma i v letošním březnu v Praze ho porazili vždy 2:0.

FK Králův Dvůr v minulém ročníku 2009/10 skončil v tabulce ČFL sedmý se 49 body, což bylo jenom o jeden více, než získali Boleslavští. Královodvorští cábelící měli třetí nejslabší obranu, neboť ve 34 mistrovských zápasech inkasovali 50 gólů. Boleslavští dostali 43 gólů.

Loko Vltavín dohrál ročník 2009/10 ČFL na čtvrté příčce s 51 body. Více získaly jen Písek (55), Ovčáry (57) a Sezimovo Ústí (61). Paradoxní však je, že Vltavín při svém vysokém umístění v tabulce měl nejslabší útok ze všech šestnácti účastníků ČFL, který nastřílel jen 31 gólů. Sestupující poslední Motorlet Praha dal 32 a předposlední Slavoj Vyšehrad 35 gólů. Boleslavští nastříleli v loňském ročníku 43 gólů.

Fanshop banner