Chybovali a dostávali laciné góly
Klub

Chybovali a dostávali laciné góly

Redakce

Boleslavským mladíkům se přátelský duel nevyvedl a při nedůsledném bránění inkasovali čtyři góly, na které nedokázali patřičně odpovědět.

Boleslavští začali ve 4. minutě krásným Fikselovým míčem za soupeřovu bránící linii, ovšem D.Šťastný prováhal správný okamžik k zakončení. Slávisté vzápětí odpověděli. Boleslavský bek Říha na hranici trestného území prohrál osobní souboj a horkou situaci nejprve zachránil brankář Lukšík, kterému následně při dorážce pomohlo břevno.

V 16. minutě se Slávisté prosadili po rohovém kopu hlavičkou pod břevno - 0:1. Za tři minuty bylo vyrovnáno. Fiksel poslal po pravém křídle Honce a po jeho centru skóroval Hruška - 1:1. Ve 31. minutě se Slávii povedl opět rohový kop. Hlavičku u vzdálenější tyče boleslavský gólman vyrazil, ale na dorážku už nestačil - 1:2. V předposlední minutě poločasu vybojoval Sedláček míč, ten se dostal přes D.Šťastného k Mižičovi, který poslal do šance Hrušku, jenž v běhu podle gólmana zamířil přesně k tyči - 2:2.
Než stačil rozhodčí ukončit první dějství, povedla se Slavii kombinační akce téměř s gólovým vyvrcholením. Obětavě boleslavskou branku od pohromy uchránil M.Šťastný.

Druhý poločas začal tak, jak skončil první. Boleslavští hráli nesoustředěně a soupeře pouštěli do šancí. Ve 49. minutě za překonaným brankářem Lukšíkem, který se po přestávkovém vystřídání vrátil za dvě minuty do hry místo zraněného Finkeho, zaskakoval na brankové čáře hlavičkující Tvrdý. V 51. minutě však přišel už gólový trest - 2:3. A v 71. minutě proměnila Slavie brejkovou situaci - 2:4. Boleslavské šance na snížení, případně vyrovnání pohřbili Horák a Klíma.

Sestava FK Mladá Boleslav: Lukšík (46. Finke, 48. opět Lukšík) - Fiksel (65. Dufek), M.Šťastný, Šimek (46. Tvrdý), Říha (72. Riesz) - Honc, Mižič (46. Klíma), Sedláček (65. Láncz), Soukup - Hruška (72. Horák), D.Šťastný (46. Privara).

Góly: Hruška 2 - Kantor, Prošek, Marič, Perez

Rozhodčí: Pechanec

Fanshop banner