Podle letité tradice na Slavii opět prohráli
Klub

Podle letité tradice na Slavii opět prohráli

Redakce

Boleslavští předvedli bojovný výkon s touhou po výhře, na kterou však nedosáhli. Poprvé tak v novém ročníku Gambrinus ligy prohráli.

Boleslavský trenér Karel Stanner provedl v základní sestavě čtyři změny. Posadil na lavičku Kuliče a kapitánskou pásku si navlékl Johana. Místo Buluta poprvé dostal důvěru Chramosta. Ve stoperské dvojici nastoupil Rolko místo Janíčka a v záloze Fabián se Sedláčkem. Slávistický šéf Karel Jarolím oproti předchozímu mistráku nepostavil stopera Vomáčku a záložníka Grajciara, místo nich nasadil od první minuty Trappa a Jandu.

Prvnímu poločasu navzdory vedru nechybělo tempo, ani o střelecké příležitosti nebyla nouze, ovšem gól nepadl ani jeden. Slávisté začali aktivněji, ale blízko úspěchu byla dříve Boleslav. V 7. minutě po Chramostově přihrávce střílel z úhlu Sedláček a těsně minul vzdálenější tyč Vaniakovy branky.
Slávisté pálili hodně nepřesně nebo do bránících boleslavských hráčů. Když už nějaká střela prošla, brankář Miller ji s jistotou zvládl. Nejnebezpečnějším situacím čelil ve 27. minutě při koncovce Čelůstky a ve 42. minutě po Kiselově trestňáku a následném rohovém kopu J.Černého, kdy opět zakončoval Čelůstka, tentokrát vysoko nad.
Ve 31. minutě po spolupráci Sylvestra s Mendym vletěl do soupeřovy šestnáctky Kalina, ale tísněn obráncem nezpracoval míč a k zakončení se nedostal.

Druhý poločas zpočátku pokračoval bez dramatických situací. První boleslavskou připravil Koubský, když nešikovným zákrokem daroval soupeři roh, který rozehrál Opiela a těsně mimo hlavičkoval Chramosta. Ten pokazil jasnou šanci v 72. minutě, když běžel sám na Vaniaka, obstřelil ho, ale míč směřoval mimo levou tyč.

A tak o tři minuty později udeřila Slavia. Po Kalinově faulu kopal od levé postranní čáry Kisel trestný kop a na malém vápně nekrytý Vlček v pádu hlavou prostřelil Millera - 1:0. Jak se v závěrečné čtvrthodince ukázalo, byl to rozhodující gól.

V 79. minutě po narážečce s Rolkem nebezpečně vystřelil Kulič, ale Vaniak se k pravé tyči vymrštil včas a uhájil čisté konto.
V posledních pěti minutách měla Slavia v otevřené boleslavské defenzivě pět šancí. Kisel nepřehodil Millera, Vlček netrefil branku, Kiselův roh hlavičkoval do boční sítě Zákostelský a v nastavené dvouminutovce Milan Černý v sóle nevyzrál na Millera a dorážku poslal Kisel mimo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Brunclík, Rolko, Johana, Fabián - Kalina, Mendy (79. Bulut), Sylvestre, Opiela, Sedláček (59. Táborský) - Chramosta (72. Kulič).

Sestava SK Slavia Praha: Vaniak - Čelůstka, Koubský, Trapp, Hubáček - Janda (59. Vlček), Ragued, Kisel, Jaroslav Černý (83. Belaid), Milan Černý - Hora (72. Zákostelský).

ŽK: J.Černý, Ragued - Sylvestre

Gól: 75. Vlček

Rozhodčí: Drábek - Košec, Peřina

Fanshop banner