Stanner i Kysela přednosti Slavie znají
Klub

Stanner i Kysela přednosti Slavie znají

Redakce

V sobotním utkání 3. kola Gambrinus ligy SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav budou boleslavští fotbalisté usilovat o nápravu bodové ztráty z předchozího ligového kola a prolomení historické neúspěšnosti. Bohužel bez zraněného Jana Kysely, který slávistické prostředí dobře zná.

„Potřebujeme nyní bodovat venku, když jsme doma ztratili, a k bodům nás dovede jen poctivá hra završená góly. I když je Slavia silný tým s kvalitní zálohou, ve které jsou dobří především oba Černí, tak nemíníme ustoupit od naší aktivně otevřené hry," prohlásil mladoboleslavský trenér Karel Stanner před utkáním v Edenu.
Jak vnímáte, že Boleslav má se Slavii velmi mizernou vzájemnou bilanci, neboť ji neporazila už více jak čtyři roky? „To mě neznervózňuje," odvětil Karel Stanner a vzápětí sebevědomě dodal: „Jednou se to musí otočit a třeba se nám to povede právě tentokrát."
Nyní už jenom zbývá, aby tuto víru přenesl i na svůj tým, který po pátečním tréninku odjede na tradiční předzápasové soustředění do holovršského penzionu, odkud v sobotu zamíří do pražských Vršovic.

V sestavě bude stále chybět Jan Kysela. Tento čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč za Mladou Boleslav už odkopal 102 prvoligových utkání a dalších osm si připsal v dresu SK Slavia Praha, kde na jaře 2010 hostoval.
„Podobně jako jsem si moc přál hrát za Slavii proti Boleslavi v jarní sezóně, tak jsem se těšil, že si na podzim zahraji proti Slavii v boleslavském dresu,"
přiznal Jan Kysela. Hrát však nemůže, neboť léčí zraněný kotník. Pochroumal mu ho Janda v přípravném utkání s pražskou Slavií na červnovém turnaji v Čelákovicích.
„Dnes už chodím bez berlí, ale kdy se vrátím na hřiště, nedokážu odhadnout. Zatím cvičím v posilovně a docházím pravidelně na rehabilitaci. Příští týden absolvuji sono vyšetření a potom doktoři řeknou, co a jak dál. Osobně mám z průběhu rekonvalescence dobrý pocit, zraněný kotník se výrazně zlepšuje."

Když nepomůžete Boleslavi proti Slavii na hřišti, poradíte něco spoluhráčům z tajné slávistické kuchyně?
„Žádné tajnosti neznám. Ale určitě nějaké poznatky můžu klukům předat. Třeba o tom, jak se Slavie snaží ovládnout střed hřiště svojí silnou záložní řadou."
naznačil Jan Kysela, který k lítosti vlastní i trenéra bude utkání SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav přítomen pouze v roli diváka.

Fanshop banner