Porazili dospělé z Benátek
Klub

Porazili dospělé z Benátek

Redakce

Ve středečním přípravném utkání boleslavští dorostenci porazili dospělý tým z Benátek nad Jizerou, který hraje středočeský přebor. Góly stříleli Šimek a Klíma.

Od prvních minut nebyla nouze o střelecké příležitosti. Nejprve po Honcově centru střílel Mižič a vzápětí na druhé straně po nepovedené malé domů stopera M.Šťastného benátecký útok zastavil brankář Vokatý odvážným pádem pod útočníkovy nohy. Ve 13. minutě založil akci Sedláček a po přihrávce D.Šťastného vystřelil přes šířku branky nepřesně Honc. Ve 26. minutě boleslavští mladíci odolali soupeřově ataku s přispěním štěstí.
Ve třetí čtvrthodině Boleslavští předváděli pohledné kombinační akce, ovšem bez gólového završení. Centr D. Šťastného nenašel spoluhráče a Honc dvakrát netrefil branku.
Dvě minuty před pauzou udeřili Benátečtí. S pomocí teče skóroval Kohout - 0:1.

Ve druhém poločasu pokračovali Boleslavští v kombinační hře, kterou protivníka přehrávali o poznání výrazněji než před přestávkou a zaslouženě otočili skóre utkání. V 54. minutě z centru D.Šťastného hlavičkoval nad branku Mižič a o dvě minuty později po útoku z pravé strany vybojoval D.Šťastný roh. Rozehrál ho Klain ke vzdálenější tyči, kde nekompromisní hlavičkou vyrovnal Šíma - 1:1.
V 59. minutě po perfektní Klainově přihrávce střílel Honc a protože bránící soupeř zahrál rukou, sudí Pechanec bez otálení nařídil penaltu. Kopal ji Tvrdý a benátecký brankář jeho ránu u pravé tyče vychytal.
V 77. minutě se po nedůslednosti Dufka dostali Benátečtí ke střele na boleslavskou branku a minuli ji. V 80. minutě tvrdou střelu z benátecké kopačky Finke vytáhl na roh, po jehož rozehrání už práci neměl.
Mezi zmíněnými útoky Benátek v 78. minutě předvedl Mižič individuální průnik se střeleckým zakončením a benátecký brankář jen se štěstím ránu vytáhl na tyč. Úspěšný byl i při likvidování Privarovy hlavičky po Klainově centru a také tvrdé střele Honce.
Vytoužený a zasloužený vítězný gól padl až čtyři minuty před koncem. Po spolupráci s Honcem trefil parádně šibenici Klíma - 2:1.

Sestava FK Mladá Boleslav: Vokatý (46. Finke) - Fiksel (68. Dufek), Šíma, M.Šťastný, Říha (68. Riesz) - Honc, Mižič, Sedláček, Láncz (46. Klain) - Horák (46. Klíma), D.Šťastný (68. Privara).

Góly: 57. Šíma, 86. Klíma - 43. Kohout

Rozhodčí: Pechanec

Fanshop banner