Proti sobě nastoupí neporažené týmy
Klub

Proti sobě nastoupí neporažené týmy

Redakce

V utkání 3. kola Gambrinus ligy SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 31. července od 16 hodin ve vršovické Synot Tip aréně se střetnou soupeři v úvodních dvou ligových kolech neporažení.

Slávisté v novém ligovém ročníku dvakrát remizovali 1:1. Na svém hřišti v administrativní roli hostí s Bohemians 1905 a na ostravských Bazalech s Baníkem.
Boleslavští porazili na teplickém trávníku Ústí 2:0 a doma remizovali s Českými Budějovicemi 1:1.
Pro Slavii remíza s Klokany byla podobně jako pro Boleslav s Jihočechy rozčarováním. O to větší touhu po výhře budou mít hráči na obou stranách v sobotním duelu.

Na mladoboleslavské marodce zůstává trojice dlouhodobě vyřazených hráčů. Defenzivní záložník Ondřej Kúdela léčí svalovému zranění ze závěrečného týdne letní přípravy, ofenzivní záložník Jan Kysela je v rekonvalescenci po zranění kotníku v utkání FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha při letním turnaji v Čelákovicích a ofenzivní záložník Ondřej Zahustel je v rekonvalescenci po jarní operaci křížového vazu v koleni.

K zajímavostem jistě patří i fakt, že v modrobílých barvách FK Mladá Boleslav v současnosti slouží čtveřice, která hrávala v sešívaných dresech SK Slavia Praha a tudíž zná jeho vnitřní prostředí.

Pětadvacetiletý útočník nebo záložník Ivo Táborský je odchovancem pražské Slavie. Na hostování působil ve vršovických Bohemians, Příbrami a Českých Budějovicích. Do Mladé Boleslavi přestoupil v létě 2007. Bilanci startů v Gambrinus lize má pestrou - 5 za Slavii, 6 za Příbram, 21 za České Budějovice a 68 za Mladou Boleslav. Góly střílel jenom za Budějovice (6) a Boleslav (9).
Osmadvacetiletý obránce či záložník Tomáš Hrdlička je slávistickým odchovancem. Za Slavii Praha odehrál 107 ligových mistráků a v létě 2007 přestoupil do Mladé Boleslavi. V loňském podzimu hostoval ve vršovických Bohemians, letošní jarní sezónu odkopal v Boleslavi. Za Bohemians 1905 nastoupil k 8 a za Mladou Boleslav k 38 ligovým mistrákům. V letošní letní přípravě se zranil a do hry ještě nezasáhl.
Pětatřicetiletý brankář Michal Vorel je od února 2009 v Mladé Boleslavi, do které přestoupil ze Slavie Praha v době, kdy byl na hostování v druholigové Dukle Praha. Sešívaným červenobílým patřil tři roky (2006-09) a odchytal za ně dvacet ligových mistráků. Před tím nastoupil v první lize desetkrát za Jihlavu a potom na podzim 2009 sedmkrát za Mladou Boleslav.
Čtyřiadvacetiletý útočník či záložník Jan Kysela je odchovanec Mladé Boleslavi, za kterou kopal s výjimkou ročního hostování v druholigovém Ústí nad Labem (2004/05) a půlročního hostování ve Slavii Praha (jaro 2010). Za Mladou Boleslav má 102 a za Slavii 8 prvoligových startů. V současnosti je v rekonvalescenci po zranění kotníku, který mu pochroumal v utkání červnového turnaje v Čelákovicích Janda ze Slavie Praha.

Fanshop banner