Boleslav začne pohár v Trutnově
Klub

Boleslav začne pohár v Trutnově

Redakce

Prvním soupeřem Mladé Boleslavi v letošním ročníku tuzemského Ondrášovka cupu bude divizní FK Trutnov. Rozhodlo se o tom ve střetu trutnovských a bydžovských fotbalistů v sobotním odpoledni 24. července.

V utkání 1. kola Ondráškovka cupu FK Trutnov - RMSK Cidlina Nový Bydžov 0:0 o postupujícím rozhodoval až penaltový rozstřel. A v něm byli úspěšní Trutnovští.

Boleslavští fotbalisté podobně jako všichni ostatní účastníci Gambrinus ligy vstoupí do tuzemského poháru až ve 2. kole. Hraje se ve středu 1. září od 17 hodin a spolu s dalšími zápasy bude na programu i duel FK Trutnov - FK Mladá Boleslav.

Už 1. kolo Ondrášovka cupu přineslo překvapení. Například divizní FC Velim vyřadil gólem Kacafírka ze 14. minuty Kladno, které ještě na jaře bylo prvoligové. Divizní nováček SFK Vrchovina vyřadil ambiciózní druholigový celek FC Vysočina Jihlava po remíze 1:1 v penaltovém rozstřelu 5:4. Nedávno ještě prvoligový Zlín prohrál na hřišti divizního Vyškova 1:2.
Do 2. kola postoupil druholigový tým Viktorie Žižkov s boleslavským Janem Bořilem v sestavě, když porazil divizní Děčín těsně 3:2. Druholigová Dukla Praha s exboleslavským Radimem Nečasem ml. rozstřílela třetiligový Arsenal Česká Lípa, kterou trénuje Radim Nečas st., výrazně 4:1. Z dalších druholigových týmů uspěli Zenit Čáslav těsnou výhrou v Chrudimi 1:0, Baník Most vítězstvím v Karlových Varech 3:1, Třinec výhrou v Havířově 2:0, Znojmo těsným vítězstvím na hřišti Sparty Brno 1:0, Baník Sokolov výraznou výhrou nad Jiskrou Domažlice 5:2, Sezimovo Ústí jednoznačným vítězstvím v Turnově 3:0, Varnsdorf také jasným vítězstvím v Nové Pace 4:0 a Vlašim šťastnou výhrou nad pražskou Admirou 1:0

Z dalších duelů 1. kola Ondrášovka cupu jsou zajímavé výsledky ze soboty Slavoj Koloveč - FK Králův Dvůr 1:4 (Černohorský - Novák, Machovec, Sabou, Frydrych) a z neděle SK Strakonice 1908 - Kunice 0:1 (Kopta). Vítězové těchto duelů se střetnou ve 2. kole a kdo z utkání FK Králův Dvůr - Kunice vzejde jako vítěz, vyzve na souboj Mladou Boleslav, pokud ta se dostane přes Trutnov do 3. kola Ondrášovka cupu. V posledních dvou letech se jí to nepovedlo, když ji ve druhém kole vyřadily loni Živanice a předloni Hlavice...

Fanshop banner