Táborského paráda na tři body nestačila
Klub

Táborského paráda na tři body nestačila

Redakce

Utkání se hrálo v nezvyklém pátečním termínu vyhrazeném pro přímý přenos TV Nova. Boleslavští začali s chutí. Byli přesnější v kombinaci a zaslouženě vyhráli poločas. Ve druhém však inkasovali a s Budějovicemi potřetí v řadě doma nevyhráli.

V porovnání s úvodním ligovým zápasem proti Ústí udělal trenér Stanner jednu změnu. Do stoperské dvojice postavil uzdraveného Johanu místo Rolka. Další novinkou bylo taktické rozestavení, při kterém Kalina hrál většinou v záloze a obranná řada zůstávala ve třech lidech.

Boleslavští od první minuty tlačili soupeře k jeho brance. Optickou herní převahu vyjádřili gólem v 19. minutě, kdy Hudson chyboval v budějovické rozehrávce a míče se zmocnil Táborský. Měl čas vyhodnotit vzniklou situaci a rozhodl se, jak nejlépe to šlo. Levačkou vymetl pravou šibenici Kučerovy branky - 1:0.
Boleslavští středoví hráči hledali přízemními pasy dravého Buluta, ale ten se neprosadil. Nejblíže gólu byl ve 35. minutě po přihrávce od Sylvestra, ale brankář Kučera jeho přízemní zakončení vyrazil nohou na roh.

Druhý poločas začal v očekávání, kdy Boleslav potvrdí tříbodový zisk uklidňujícím druhým gólem. Stalo se však opačné neštěstí. V 52. minutě Pecka přistrčil míč do boleslavské šestnáctky Benátovi a ten podle vybíhajícího brankáře Millera našel skulinku pro ránu, která se od pravé tyče odrazila do sítě - 1:1. A mohlo být ještě hůř. V následující minutě se v gólové pozici ocitli Benát se T.Sedláčkem a jen odvážný zákrok gólmana Millera zabránil pohromě.
Teprve potom se boleslavští fotbalisté probudili. Nastěhovali se na soupeřovu polovinu a pálili na budějovickou branku ze všech stran. Kučera však už za svá záda nic nepustil. Chytil nebo vyrazil rány Chramosty, Kaliny, M.Sedláčka, Mendyho a Sylvestra. A když se v 75. minutě po centru Opiely a hlavičce Mendyho konečně trefil Chramosta, rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. V předposlední minutě krásnou akci začal Sylvestre pasem do levého křídla na M.Sedláčka. Ten přešel přes obránce a povedeně zacentroval před budějovickou branku. Její strážce Kučera bezmocně přihlížel, kdo ze soupeřů doklepne míč do sítě, ale Chramosta ani Mendy to nedokázali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Janíček, Johana, Brunclík - Kalina, Mendy, Sylvestre, Opiela, Táborský (76. Michal Sedláček) - Kulič (55. Chramosta), Bulut (68. Řezníček).

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Kučera - Laštovka, Horejš, Žižka, Jarabica - Benát (90. Riegel), Černák, Otepka, Hudson (82. Ondráček) - Sedláček (70. Mezlík), Pecka.

Rozhodčí: K.Hrubeš - Pospíšil, T.Kovařík

Góly: 19. Táborský - 52. Benát

ŽK: Johana

Diváků: 3086

Fanshop banner