Proti Meteoru otočili skóre
Klub

Proti Meteoru otočili skóre

Redakce

Ve středečním odpoledni na kosořickém hřišti si boleslavští junioři připsali druhé vítězství letní přípravy, přestože po půlhodině hry prohrávali. Potom vývoj zvrátili Volf a Dolinajec.

Tradičně rozháraný úvod trval více než čtvrthodinku. Potom Pražané v první šanci minuli boleslavskou branku a ve 20. minutě se po rychle rozehraném trestném kopu ocitl ve výhodné pozici boleslavský Volf. Jeho střelecký pokus soupeř zablokoval. O dvě minuty později Hadziresičovu povedenou ránu gólman vyrazil před Mrvíka, jehož dorážku obránce vykopl z brankové čáry.
Ve 26. minutě po rohovém kopu Meteoru propadl míč skrumáží hráčů na malé vápno a Birhanzl ho snadno doklepl do boleslavské sítě - 0:1.

Na inkasovaný gól Boleslav odpověděla nejprve ve 30. minutě Hadziresičovou nepřesnou střelou a ve 34. minutě povedeným brejkem Volfa, který sólo z půlky hřiště proměnil - 1:1.

Po přestávce se prostřídaná boleslavská sestava chvíli hledala. V 60. minutě trestný kop Horáka chytil brankář Meteoru. V následující minutě však již kapituloval. Boleslavští předvedli svižnou akci na jeden dotek, ve finále převzal přihrávku na pravém křídle Ščuk a jeho centr usměrnil hlavou Dolinajec - 2:1. Střelec vedoucího gólu se v 74. minutě ocitl sám mezi stopery Meteoru, ale míč mu odskočil.
V 84. minutě po obléhání branky Pražanů a centru Borovičky nedokázal Ščuk hlavou usměrnit míč do odkryté branky. V předposlední minutě Boleslavští pokazili jasnou šanci. Synek s Hadziresičem běželi na jednoho obránce Meteoru, slibnou akci však pokazil Synek nepřesnou přihrávkou.

Sestava FK Mladá Boleslav"B": Vorel (46. Michňa) - Štěpánek (46. Kozma), Borovička, Mrvík (65. Štěpánek), Horák - Tvaroha (65. Hadziresic), Hadziresic (46. Ščuk), Svoboda, Dolinajec - Synek (46. Smetana),Volf (65. Synek).

Góly: 34. Volf, 61. Dolinajec - 26. Birhanzl

Fanshop banner