Na Gambrinus ligu už v pátek
Klub

Na Gambrinus ligu už v pátek

Redakce

Utkání 2. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice se hraje v pátek 23. července od 17,30 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Střetnou se v něm týmy v úvodním ligovém kole neporažené, které navíc své branky ubránily s čistými konty.

Ve startu do nového ročníku Gambrinus ligy Mladá Boleslav na teplickém hřišti vyhrála nad nováčkem Gambrinus ligy FK Ústí nad Labem 2:0 a České Budějovice doma remizovaly s Libercem 0:0.

Boleslavští měli starosti s organizací defenzívy, neboť kvůli zraněním byli mimo hru obránci Petr Johana s Tomášem Hrdličkou a navíc defenzivní záložník Ondřej Kúdela. Proti Českým Budějovicím by měli být v pořádku Johana i Hrdlička. „V pondělí jsem už trénoval naplno," řekl stoper Petr Johana, na kterého se boleslavští fandové těší, neboť jej považují za nedůležitější letní posilu. „Už jsem v plné síle a trénuji bez úlev," potvrdil levý bek Tomáš Hrdlička, že bude pro páteční mistrák připravený. Po zranění prstu se vrátil do branky Jan Šeda, i když zatím jen v týmu rezervní juniorky.

Na marodce zůstávají dlouhodobě zranění Ondřej Zahustel (po operaci kolena) a Jan Kysela (se zraněným kotníkem) a s nimi také Ondřej Kúdela (natažený stehenní sval).

Pokud v pátek na hrací plochu vyběhne Ivo Táborský, připíše si jubilejní 100. start v Gambrinus lize. Pro tohoto hráče by to byla dvojnásobně zajímavá chvíle, neboť by se tak stalo proti klubu, ze kterého do Mladé Boleslavi přestoupil v roce 2007.
Skupinu současných mladoboleslavských „stovkařů" tvoří deset fotbalistů. Ve více než sto ligových zápasech hráli Václav Kalina (102), Jan Kysela (110), Adrian Rolko (122), Miroslav Miller (128), Tomáš Janíček (133), Petr Johana (138), Václav Procházka (159), Tomáš Hrdlička (162), Alexandre Nöel Mendy (177) a rekordman Marek Kulič (314). V letošní podzimní sezóně mají nejblíže ke stovce ligových startů Ludovic Sylvestre (96) a Lukáš Opiela (91).
Naopak v neděli 18. července si Australan Kerem Bulut odbyl premiéru v Gambrinus lize, na kterou zatím čeká Makendonec Vladimir Dimitrovski.

Fanshop banner