Úvodní výhru trefili Sylvestre a Bulut
Klub

Úvodní výhru trefili Sylvestre a Bulut

Redakce

Ústecký nováček Gambrinus ligy má nevyhovující vlastní stadion a tak náhradním domácím hřištěm se mu stala fotbalová aréna Na Stínadlech v Teplicích. Pro Boleslavské to bylo známé prostředí a v něm zaslouženě vyhráli, když po většinu z devadesát minut dění na hrací ploše kontrolovali.

Boleslavský trenér Stanner v úvodním utkání nového ročníku Gambrinus ligy postrádal kvůli svalovým zraněním defenzivní hráče Johanu, Hrdličku a Kúdelu. Přesto nechal na lavičce sedět Procházku i Dimitrovského. V základní sestavě se nedostalo na mladíky Fabiána, Sedláčka a Chramostu. Naopak premiérově v mistrovském utkání nastoupil australský snajper Bulut a v základu byl Opiela.
Ústeckým chyběli zranění Zachariáš a Veverka. Záložník Zachariáš si obnovil svalové zranění při posledním přípravném utkání a kanonýr Veverka doléčoval zdravotní obtíže z konce jarní sezóny, kdy hostoval v Teplicích.

První poločas začali Ústečtí s respektem, kterého se však brzy zbavili. Boleslavští byli jistější v kombinaci a přízemními narážečkami soupeře přehrávali. Do koncovky se však dlouho nedostávali.
V 26. minutě se snažil do střelecké pozice prokličkovat Kalina, ale byl sražen. Nařízený trestný kop chytře rozehrál Táborský do levé strany na neobsazeného Sylvestreho a ten s míčem snadno vnikl do šestnáctky. Než k němu bránící hráč přistoupil, Sylvestre přízemním bodlem našel skulinu mezi pravou tyčí a paží marně se natahujícího ústeckého brankáře Nováka - 0:1.

Tři minuty po gólu se řítil na ústeckou branku Mendy, ale bek Valenta jeho střelu zblokoval. Gól Boleslavské uklidnil až příliš a nabídli Ústeckým příležitosti k vyrovnání. Ve 30. minutě neudržel brankář Miller centr a následnou dorážku nepustil do branky ve spolupráci s Rolkem, který dramatickou situaci před boleslavskou brankou odnesl bolestivým nakopnutím. V závěrečné pětiminutovce první půle boleslavská defenzíva přežila šance Krbečka po Krautově akci a Valenty po Doležalově rohu.

Ve druhém poločasu si Boleslavští pojistili vedení v 57. minutě. Táborský vymyslel krásnou kolmici mezi ústecké stopery a rozběhnutý Bulut v jasné šanci nastřelil vybíhajícího brankáře Nováka, od kterého se míč odrazil do spoluhráče Poláka a následně do ústecké branky - 0:2.
Ústečtí se mohli vrátit do hry o body v 65. minutě, kdy po faulu Kaliny na Krbečka nařídil sudí Kovařík pokutový kop. Nervózní exekutor Valenta poslal míč z deseti metrů vysoko nad Millerovu branku.
Za zdánlivě rozhodnutého stavu se útočné akce střídaly na obou stranách. Na skóre se však už nic nezměnilo. Boleslavští zaslouženě bodovali a dobře tak odstartovali do nového ročníku Gambrinus ligy 2010/11.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Brunclík, Rolko, Janíček, Kalina - Mendy, Sylvestre, Opiela, Táborský (74. Sedláček) - Kulič (90. Řezníček), Bulut (81. Chramosta).

Sestava FK Ústí nad Labem: Novák - Hyčka, Polák, Valenta, Dvořák (46. Franc) - Doležal (67. Jindráček), Martykán, Vrtělka, Volek - Kraut (76. Benčík), Krbeček.

Góly: 26. Sylvestre, 57. Bulut

ŽK: Martykán, Doležal, Hyčka - Rolko, Kalina, Řezníček

Rozhodčí: Kovařík - Ubias, Jiřík

Diváků: 3312

Fanshop banner