Chceme napravit předchozí tři sezóny, řekl Stanner
Klub

Chceme napravit předchozí tři sezóny, řekl Stanner

Redakce

Představitelé FK Mladá Boleslav se před zahájením nového ročníku Gambrinus ligy 2010/11 sešli s novináři na oficiální tiskové konferenci v úterním poledni 13. července v press centru areálu mladoboleslavského Městského stadionu.

Mistrovské boje o prvoligové body začne Mladá Boleslav v neděli na teplickém hřišti proti nováčkovi Gambrinus ligy z Ústí nad Labem. Po závěrečném kole v červnu 2011 by chtěla být na místě zaručujícím účast v evropském poháru. „Sportovním cílem je atakovat nejvyšší příčky ligové tabulky a uspět v tuzemském poháru, ve kterém se mužstvu v předchozích letech moc nedařilo," zdůraznil čerstvý sportovní ředitel Ladislav Minář.

Ředitelka klubového obchodu a komunikace Sylva Hottková nezapomněla přítomné novináře a fotografy upozornit, že Boleslavští do nové sezóny nastoupí v inovovaných dresech v tradiční modrobíle pruhované kombinaci a s elegantními límečky.

Nad dotazem, zda k dosažení vyřčených cílů má Mladá Booleslav dostatečně kvalitní kádr, se zamyslel trenér Karel Stanner: „Vždycky se dá říct, že může být lepší. Chtěli jsme doplnit zadní řady a to se podařilo. Přišel zkušený Johana a perspektivní Dimitirovki. Zatím se nám nepodařilo nahradit post Honzy Rajnocha. Do útoku přišel perspektivní Bulut, který bude teprve získávat zkušenosti a chvíli to bude trvat, než se aklimatizuje v cizím prostředí. Jestli letní posily byly dostatečné, ukážou až mistrovské zápasy."
Podle trenéra Karla Stannera je současná podoba hráčského kádru nejspíše koncová. O marodech dodal: „Kysela, který se vrátil ze Slavie a byl hodně natěšený do sezóny, se zranil zkraje přípravy, což je škoda pro něho i pro mužstvo. Brankář Šeda po zranění prstu už trénuje normálně a bude v pořádku. Mladý záložník Zahustel je v rekonvalescenci, kterou nechceme uspěchat a podle doktorů si musí ještě podzim počkat." Karel Stanner označil uplynulé tři sezóny za nepovedené, neboť se Boleslav neprosadila do Evropy, ačkoliv o to usilovala. „V tom se chceme zlepšit."

Hráčskou kabinu na středeční tiskovce zastupoval kapitán Marek Kulič, který v závěru uplynulé sezóny vypadl ze sestavy kvůli zranění břišních svalů, ale nyní se cítí v plné síle. „Přes dovolenou jsem se dal do kupy," řekl o sobě a v odpovědi na další dotaz se vyjádřil k nováčkům v mužstvu. „Potřebovali jsme posílit vzadu a proto přišel Johana se zkušenostmi k nezaplacení a také nadějný Dimitrovski. Do útoku přišel mladý Bulut. Domnívám se, že s posílením můžeme být spokojení," dodal kapitán Kulič.

Fanshop banner