Generálka bez gólů
Klub

Generálka bez gólů

Redakce

Utkání se hrálo v tropických podmínkách, neboť v době výkopu moc nescházelo do čtyřicítky na teploměrech s Celsiovou stupnicí. Přesto diváci viděli zajímavý fotbal s šancemi na obou stranách. Bohužel zůstaly bez efektu a Boleslavští poprvé v letošní letní přípravě nedali gól.

Boleslavští byli zpočátku živější. Dukla Praha srovnala krok až po půl hodině.
První jasná gólová šance
se narodila v 8. minutě. Na vlastní polovině vybojoval míč Brunclík, přistrčil ho Bulutovi a ten prodloužil na Mendyho, který podle pravé lajny utekl soupeřově obraně a v šestnáctce připravil střeleckou pozici Opielovi, jenž z deseti metrů trefil brankáře. O tři minuty později po faulu na Procházku kopal trestný kop Sedláček, ale těsně minul levou tyč.
V 19. minutě po Svatonského hlavičce a Millerově teči se míč od břevna odrazil do prvního rohu Pražanů, který však snadno odvrátil dobře postavený Mendy. Za tři minuty se do šance hrnul Chigou, ale Janíček s Rolkem mu vystřelit nedovolili.
Ve 26. minutě si na hraně vápna připravil střelbu Kulič, ale ránu mu obránce srazil na roh. V dalších ofenzivních akcích se Boleslavští ke střelbě nedostali. Naopak na druhé straně ve 32. minutě po přihrávce Hanouska vystřelil z rohu vápna Svatonský. Brankář Miller vyrazil nad břevno a po následném rohovém kopu Chigou přehlavičkoval Rolka a od levé tyče míč z brankové čáry vykopával Sedláček. Další pražský roh ve 36. minutě Rolko zdařile odvrátil, ale Kulič nepřesně přihrál na půlící čáře a z boleslavského brejku nic nebylo. Útok Dukly zakončil Chigou nepřesnou střelou po zemi.
Pět minut před přestávkou po Bulutově přiťuknutí hodně nepřesně vypálil Opiela. Ve 42. minutě Janíček zastavil pražský útok, od Mendyho míč zabalil Procházka a odtáhl útočnou akci přes půlku hřiště. Přihrál Kuličovi a jeho rána z pětadvaceti metrů jen o centimetry minula levý horní růžek Radovy branky.

Na začátku druhé půlky po přihrávce Sylvestra střílel z úhlu Mendy, ale brankář Rada vyrazil. Z další svižné akce z druhé strany hřiště přihrál Táborský po zemi Chramostovi, který zakončoval těsně vedle pravé tyče. Po sražené střele Buluta a prohraném hlavičkovém souboji Chramosty získali Boleslavští pouze rohový kop. Táborského dělovku neudržel brankář Rada v rukavicích a Bulut dorážku poslal vedle pravé tyče.
První nebezpečnou akcí Pražanů ve druhém poločase byl v 54. minutě úprk Haška po pravé straně a zakončení Chigoua z úhlu do náruče připraveného brankáře Vorla.
V 55. minutě Sylvestreho oblouček za soupeřovu obranu dostihl Bulut, ale pokus o přehození brankáře mu nevyšel. V 56. minutě opět po Sylvestreho přihrávce běžel Bulut sám na branku, ale brankář Rada včas vyběhl a zakončení mu zablokoval.
Na druhé straně útočnou spolupráci Nečase s Chigouem stopnul Rolko. V 65. minutě se ke střelbě dostal Chigou, ale z necelých dvaceti metrů minul levý horní růžek boleslavské branky. Chigou byl při chuti. Další jeho střela v 67. minutě přeletěla branku.
V 68. minutě po Táborského sražené střele kopal Sylvestre roh a moc nechybělo, aby se prosadil přímo od rohového praporku. Brankář Rada jeho falšovaný míč se štěstím vykopl z lajny. V 72. minutě Dukla se štěstím přežila šanci Buluta, který pražského brankáře technicky přehodil, ale ten se stačil vrátit a téměř z lajny odkopnout míč na roh.
V 76. minutě byla Dukla velmi blízko gólu. Trestný kop Haška zazvonil o pravou tyč boleslavské branky.
Na jalové potenci vedrem zmořených hráčů se do konce utkání nic nezměnilo. A tak poslední herní test před zahájením Gambrinus ligy skončil bezgólovou plichtou. V letní přípravě Boleslavští sehráli devět utkání, v osmi se střelecky prosadili, pouze v tom posledním nikoliv.

Sestava FK Mladá Boleslav I.poločas: Miller - Procházka, Janíček, Rolko, Kalina - Mendy, Brunclík, Opiela, Sedláček - Kulič, Bulut.

Sestava FK Mladá Boleslav II.poločas: Vorel - Brunclík, Rolko, Dimitrovski, Fabián - Mendy, Sylvestre, Kúdela, Táborský - Chramosta, Bulut.

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Pospíšil (46. Hašek), Kučera, Jan Vorel, Mičic - Berger, Hanousek, Malý, Šiml - Chigou, Svatonský (46. Nečas).

Rozhodčí: Kocourek - Pospíšil, Vnuk

Diváků: 480

Fanshop banner