Novým sportovním ředitelem je Minář ze Zlína
Klub

Novým sportovním ředitelem je Minář ze Zlína

Redakce

Ladislav Minář je novým sportovním ředitelem FK Mladá Boleslav, když na této významné klubové pozici nahradil Zdeňka Kudelu, který po osmiletém působení v mladoboleslavském klubu skončil k 30. červnu 2010.

„Nad nabídkou z Mladé Boleslavi jsem neváhal a přijal ji s potěšením, že po dvanácti letech manažerské práce ve fotbale dostávám příležitost v podstatně ambicióznějším klubu, než jsem doposud byl," řekl nový mladoboleslavský sportovní ředitel.
„O jeho kvalitách jsme přesvědčení, protože si vedl velmi dobře v FC Synot a později i v podstatně skromnějších podmínkách FC Tescoma Zlín,"
vysvětlil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek, proč si ke spolupráci vybral právě Ladislava Mináře.

Jednačtyřicetiletý Ladislav Minář do FK Mladá Boleslav přišel z FC Tescoma Zlín.
Pochází z Rymic a s fotbalem začínal v Holešově. Dorosteneckou ligu hrál za Gottwaldov, což byl v komunistické éře přechodně zpolitizovaný název Zlína. Při tehdejší povinné vojenské službě kopal v Karlových Varech třetí ligu a také v Jičíně.
Z vojny se vrátil do Zlína v době, kdy ho v druhé lize trénoval Petr Uličný. Ten Mináře poslal na hostování do Slovácké Slavie Uherské Hradiště, kam po roce přestoupil. Později hrál v dresech Synotu, Ratíškovic, Přerova, Uherského Brodu a poznal také fotbal na regionální rakouské úrovni.
S funkcionařením začal od léta 1999 v divizním FC Slovácká Slavia Uherské Hradiště. Organizačně se podílel na historickém sloučení rivalských klubů z Uherského Hradiště a Uherského Brodu v ambiciózní FC Synot, kterému dělal sportovního ředitele v letech 1999-2004. Na rok přešel do druholigové Hanácké Slavie Kroměříž a od června 2006 nastoupil v prvoligovém FC Tescoma Zlín na pozici ředitele klubu. Od zimy 2009 zároveň trénoval zlínský dospělý tým, kterému se letos smolně nepovedl návrat z druhé do první ligy.

Fanshop banner