Proti Kypřanům vítězně otočili výsledek
Klub

Proti Kypřanům vítězně otočili výsledek

Redakce

Po týdnu pobytu v Rakousku boleslavští fotbalisté porazili čtvrtý tým nejvyšší kyperské ligy. Střelci gólů Táborský a Bulut potvrdili svoji letní formu a upevnili si postavení na čele pořadí střelců letošní přípravy.

Boleslavští v úmorném vedru cestovali z Kaprunu do Obertrunu za třetím soupeřem rakouského soustředění téměř dvě hodiny. Cesta i počasí se možná trochu projevily na tom, že se Stannerovi svěřenci dostávali do potřebné ho herního tempa zdlouhavěji, než soupeř. Ale i to patří k přípravě na mistrovou sezónu.

Kypřané se prezentovali jako velmi kvalitní celek a po většinu prvního poločasu kombinovali o poznání přesněji, než boleslavští fotbalisté. Ve 20. minutě po rozehraném rohovém kopu tečovanou střelou překonali brankáře Millera - 1:0.

Do druhého poločasu boleslavští trenéři změnili rozestavení mužstva, které hrálo jen se třemi obránci a s pětičlennou zálohou. Boleslavským se tak podařilo vyrovnat hru a otočit výsledek. V 62. minutě aktivní Mendy vnikl do soupeřovy šestnáctky, kde byl sražen. Sudí nezaváhal a nařídil pokutový kop, který ve vyrovnávací gól proměnil Táborský - 1:1.
V 68. minutě vedoucí gól zařídili střídající mladíci. Po Chramostově přihrávce se trefil Bulut - 1:2.
Ve zbylém čase si každý tým vypracoval po dvou střeleckých příležitostech, ale brankáři už další střely za svá záda nepustili.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločasu: Miller - Kalina, Johana, Rolko, Fabián - Mendy, Sylvestre, Kúdela, Táborský - Kulič, Řezníček.

Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločasu: Miller - Brunclík, Johana, Fabián - Kalina (80. Janíček), Opiela, Sylvestre, Mendy, Táborský (64. Sedláček) - Kulič (60. Bulut), Řezníček (64. Chramosta).

Góly FK MB: 62. Táborský, 68. Bulut.

Celková bilance střelců gólů FK Mladá Boleslav v letní přípravě: 4 - Bulut a Táborský, 2 - Mendy a Kysela, 1 - Kulič, Sedláček, Chramosta

Fanshop banner