Pohár začneme v Trutnově nebo Novém Bydžově
Klub

Pohár začneme v Trutnově nebo Novém Bydžově

Redakce

V posledních červnových dnech byl rozlosován tuzemský pohár ČMFS, který se podruhé bude hrát pod názvem Ondrášovka cup. To je ta soutěž, ve které si mladoboleslavští fotbalisté v posledních letech uřízli opakovaně pořádnou ostudu.

Boleslavští vloni vypadli po těsné prohře 0:1 na hřišti východočeské Živanice, která půl roku po pohárové senzaci spadla s divize do krajského přeboru. Předloni je potupila třetiligová severočeská Hlavice, když po remíze 2:2 neuspěli v penaltovém rozstřelu (3:4). Také na podzim 2005 nepřešli ve druhém kole přes tehdy třetiligový a dnes divizní Náchod po prohře 0:2.

Podobně jako ostatní účastníci Gambrinus ligy, i Mladá Boleslav vstoupí do Ondrášovka cupu až ve druhém kole. Jeho oficiálním termínem je středa 1. září. Boleslavští pojedou na hřiště vítěze duelu prvního kola FK Trutnov - RMSK Cidlina Nový Bydžov. Trutnov letos vyhrál Královéhradecký přebor a postoupil do divize. Bude působit v C skupině, ve které se Nový Bydžov zachránil umístěním na jedenácté příčce.

Pokud se Boleslavští nenechají zaskočit a postoupí do třetího kola, které je na programu o tři týdny později ve středu 22. září, pojedou za nejlepším ze čtyř soupeřů, jenž se probije prvními dvěma koly: Slavoj Koloveč - FK Králův Dvůr/ SK Strakonice 1908 - Kunice. Koloveč letos vyhrál přebor Plzeňského kraje a je nováčkem divizní A skupiny, Králův Dvůr ve třetí lize soupeří o body s mladoboleslavskou juniorkou, Strakonice se v divizní A skupině zachránily na jedenáctém místě a Kunice vyhrály divizní A skupinu a čerstvě postoupily do ČFL.

V letošním podzimu se uskuteční ještě osmifinále Ondrášovka cupu. To se hraje již na dvě utkání. A pokud by se Mladá Boleslav nečekaně prokousala až na tuto pohárovou úroveň, narazila byl s největší pravděpodobností na pražskou Spartu. Samozřejmě v případě, že Sparta v předchozích kolech nezaváhá. Osmifinálové termíny jsou středy 27. října a 10. listopadu. V příštím roce 2011 Ondráškovka cup pokračuje zápasy čtvrtfinále 13. a 20. dubna, semifinále 4. a 5. května, finále 25. května. Trofej obhajuje FC Viktoria Plzeň, která v letošním květnovém finále porazila FK Baumit Jablonec 2:1.

Když se bude Mladé Boleslavi v poháru dařit, tak cestou do finále z prvoligových rivalů může potkat nejdříve Spartu Praha a později lepšího z dvojice Viktoria Plzeň-Bohemians 1905 a následně nejlepšího ze čtveřice Slovan Liberec-Zbrojovka Brno/Baník Ostrava-Slovácko. Naopak ne dříve než v případném finále narazí na nejúspěšnějšího z dalších osmi účastníků Gambrinus ligy (Teplice, České Budějovice, Slavia Praha, Hradec Králové, Ústí nad Labem, Příbram, Sigma Olomouc a Baumit Jablonec).

Mladá Boleslav byla jednou ve finále tuzemského poháru. V roce 1978 neuspěla proti Baníku Ostrava v celkovém součtu dvou zápasů, neboť po domácí výhře 1:0 prohrála odvetu v Ostravě 0:2.
Čtyřikrát byla ve čtvrtfinále
, ve kterých prohrála v ročníku 1982/83 s Baníkem Ostrava 0:1, v ročníku 1984/85 s Duklou Praha 0:2, v ročníku 2001/02 s Baníkem Ostrava po plichtě 0:0 na penalty 4:5 a v ročníku 2006/07 se Zlínem 1:2.

Fanshop banner